5 simpele manieren om je auto schoon te houden

Maak van je auto geen zwijnenstal op wielen

Onze woonkamer maken we regelmatig schoon. Dito voor de badkamer en slaapkamer. Maar het schoonmaken van onze bolide laat nog weleens wat te wensen over. Bespaar je zelf wat schoonmaakwerk door je auto schoon te houden. Met deze tips lukt het!

Laat geen rommel rondslingeren

Van een ijskrabber op de grond tot een gevarendriehoek op de passagiersstoel. Laat deze auto essentials niet rondslingeren, maar bewaar ze in je dashboardkastje of schaf een handige autostoelopbergtas aan.

Voorkomen is beter dan genezen

Rommel opruimen is inspannender dan rommel voorkomen. Pak het daarom slim aan en kijk kritisch naar de dingen die je in je auto toelaat. Heb je kinderen? Geef hen dan snacks die geen rommel veroorzaken, zoals appels in plaats van rozijnen (die je later overal in de auto terugvindt). Vraag rokers om hun sigaret niet in de auto op te steken en schaf een speciaal kleed voor in je auto aan als je viervoeter regelmatig meerijdt.

Investeer in autostoelhoezen

Autostoelhoezen zijn vandaag de dag helemaal niet zo duur als men misschien denkt. Wel zijn ze een stuk makkelijker schoon te maken dan de bekleding van autostoelen. En niet te vergeten: je autostoelen slijten daardoor ook nog eens minder hard. Dat is nu wat men een win-winsituatie noemt.

Verwijder vlekken meteen

Ja, het kan gebeuren dat er toch een keer vlekken in de bekleding van je auto terechtkomen. Onderweg een koffietje drinken en hoppa, een koffievlek nestelt zich zo in je bekleding. Reinig de vlekken zo snel mogelijk door één eetlepel afwasmiddel met twee kopjes warm water te mengen. Gebruik een schone spons om de vlek weg te poetsen.

Druk vieze luchtjes de kop in

Je auto kan nog zo schoon zijn, maar als er een vies luchtje hangt voelt het niet schoon. Gelukkig valt ook daar wat aan te doen. Je hebt er enkel wat kattenbakvulling en een (oude) panty voor nodig. Vul de panty met de kattenbakvulling en leg er een knoop in. Leg de panty onder de autostoel en het kattengrit neemt nare luchtjes op.

Lees ook: Benzine gemorst? Zo krijg je de benzinelucht uit je auto en kleding

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash, Oussama Zaidi