Maak je matras schoon in drie simpele stappen

matras stappen schoon
Met deze simpele stappen is je matras weer brandschoon

Een matras schoonmaken klinkt als een hele klus. Je zal hier dan ook wel even de tijd voor vrij moeten maken om deze goed te reinigen. Maar vergeet niet dat dit het zeker waard is, aangezien je hier gemiddeld zeven uur elke nacht op ligt te slapen. Helemaal als je bedenkt dat je hier iedere nacht op ligt te zweten en er dode huidcellen op achterlaat. Met slechts drie simpele stappen ben je hier al van af!

Je zal een betere nachtrust hebben als je weet dat je niet elke nacht op een vies matras slaapt.

Drie simpele stappen

In drie simpele stappen kun je al gemakkelijk je matras reinigen. Deze stappen zijn ontwikkeld door Carolyn Forte, directeur van het Cleaning Housekeeping Institute Lab. Volg deze aanbevelingen op en je zal weer slapen als een roosje op je brandschone matras!

1. Verwijder huisstofmijt en stof

De eenvoudigste manier om stof aan te pakken, is om een opzetstuk voor bekleding op je stofzuiger te zetten. Zuig over de boven- en zijkanten van het matras om zoveel mogelijk stof weg te zuigen. Druk stevig op het opzetstuk om stof dat onder het oppervlak van bovenste stoflaag van het matras zit te verwijderen. Gebruik vervolgens een smal opzetstuk om in het naden en langs de randen te komen. Als je een kledingstomer hebt, ga dan met de stomer over het matras voordat je gaat stofzuigen om te helpen bij het doden en verwijderen van huisstofmijt.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2