Heb jij nog nooit je matras schoongemaakt? Als je DIT geweten had deed je het wel eerder

matras schoongemaakt

Als je weet wat er allemaal in je matras zit, had je dit veel eerder gedaan..

Wij kennen allemaal het heerlijke gevoel van slapen onder versgewassen lakens. Je snuift de geur op en je voelt je even intens gelukkig. We worden zo blij van een schoon bed, maar veel mensen hebben hun matras nog nooit schoongemaakt. Niet echt een schone gewoonte, als je weet wat er allemaal in zit en op ligt. Als je lakens schoon zijn lig je dus niet per se in een schoon bed. Het is raadzaam om je matras twee keer per jaar te reinigen, zodat je weer in een écht schoon bedje ligt.

Wat vind je in een vies matras
Weet jij hoeveel huidcellen een volwassen mens per uur verliest? Schrik niet, dat zijn er anderhalf miljoen per uur! Deze huidcellen blijven gelukkig deels op je lakens liggen, maar veel gaan ook tussen de vezels van je lakens door en die vermengen zich dan met je zweet. Op die manier nestelen ze zich lekker in je matras. Dat klinkt allemaal niet heel smakelijk en dat klopt. Daarom is het zaak om je matras te reinigen.

Voor mensen met een allergie voor huisstofmijt is het bovengenoemde helemaal vreselijk. Voor die mensen is het extra belangrijk om het matras vaak te reinigen. De ultieme snacks voor huisstofmijt zijn namelijk – je raad het al – huidcellen! Word jij ’s ochtends wakker met een verstopte, lopende of jeukende neus en heb je weleens last van je ogen als je wakker wordt? Dikke kans dat die kleine monstertjes in je bed jou ook een beetje lastig vallen.

Verdubbeld gewicht
Nog een fijn feitje van een vies matras: na 10 jaar is het gewicht van een matras verdubbeld. Je voelt ‘m al aankomen: dat komt door jou. Er ontstaat namelijk een ophoping van menselijk haar, huidcellen, schimmels, bacteriën, stof, huisstofmijt, uitwerpselen van deze huisstofmijt en dode insecten. Gelukkig is het schoonmaken van je matras helemaal niet zo moeilijk en kan je dat heel makkelijk zelf doen. Lees op pagina 2 hoe je dat kan doen.


Pagina 1/2