Deze drie lastige vlekken verwijder je heel simpel met… melk!

melk

Melk is heel handig!

Er zijn een aantal vlekken die onmogelijk lijken. Wat je ook probeert, hoe vaak je je shirt of broek ook wast, ze blijven zitten! Gelukkig is dat nu voorbij, want door melk te gebruiken zijn een aantal vlekken voorgoed verleden tijd. Voortaan voel jij je hart niet in je keel kloppen als je een beetje morst, want het antwoord staat waarschijnlijk al in je koelkast.

Dat is een opluchting!

Vlekken

De vlekken die je met deze truc gemakkelijk kunt oplossing zijn vlekken van tomatensaus, chocolade en inkt. Dit zijn stuk voor stuk lastige vlekken maar door het even te behandelen met wat melk, verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Dat doe je als volgt:

  • Vul een schaal met een flinke laag volle melk. De schaal moet zo vol zitten dat je het stuk waar de vlek zit volledig onder kunt dompelen.
  • Dompel dan nu het kledingstuk met de vlek onder in de melk. Zorg dat vooral het deel met de vlek onder de melk staat. De rest hoeft niet per se onder te staan.
  • Laat het kledingstuk nu een uur weken in de melk.
  • Doe het kledingstuk nu direct in de wasmachine en was ‘m zoals je gewend bent en de vlek zal verdwenen zijn!

Masker

Als je wat melk over hebt en je het niet op kunt of wilt drinken kun je nog veel meer met dit zuivelproduct. Zo kun je er een zuiverend masker van maken voor je gezicht. Om dit te doen meng je een paar eetlepels melk met twee eetlepels honing, citroensap en bakingsoda. Meng dit goed door elkaar. Verpulver eventueel nog een paar vitamine E tabletten en roer ook dit door je maskermengsel. Dit zorgt voor de ultieme reiniging. Smeer het nu op je gezicht en laat het een kwartiertje intrekken. Spoel het af en je gezicht zal zijdezacht aanvoelen!

Lees ook: Helpt warme melk nou echt als je niet kunt slapen? Dit is het antwoord!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wikihow, keukenliefde | Beeld: pxhere