Met deze trucjes kun je makkelijk kauwgom verwijderen

Zo kun je kauwgom uit je kleding, tapijt of haar halen

Van je schoenen tot aan je haar: alles kan ten prooi vallen aan een stuk kauwgom. Maar hoe kun je die hardnekkige kauwgom uit je lokken krijgen zonder de schaar te pakken? En hoe verwijder je het makkelijk van je schoen? We hebben een aantal handige trucjes om kauwgom te verwijderen op een rijtje gezet.

Haar

Als je tot overmaat van ramp kauwgom in je haar hebt gekregen, hoef je niet meteen met een nieuw kapsel door het leven te gaan. Er zijn een paar manieren om kauwgom uit je haar te krijgen.

Met pindakaas:
Smeer royaal pindakaas op de kauwgom en laat een paar minuten intrekken. De vetten en olie in de pindakaas stijven de kauwgom op, waardoor de kauwgom minder plakt. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om de kauwgom uit je haar te halen. Gebruik een handdoek of washandje om alle pindakaas naderhand uit je haar te halen.

Met cola:
Vul een kom met cola (niet de light variant) en doe het haar – waar de kauwgom aan zit – in de kom. Laat een paar minuten weken. Het zuur in de cola reageert op de natuurlijke oliën in het haar. De cola verwijdert (een deel) van deze olie, waardoor de kauwgom niet meer zo goed aan het haar kan hechten. Daardoor kun je de kauwgom waarschijnlijk makkelijker uit je haar halen. Was je haar naderhand wel met shampoo en een goede verzorgende conditioner.

Met een ijsklontje:

Je kunt het stuk kauwgom ook laten bevriezen met wat ijsklontjes. Als de kauwgom hard wordt, kun je het namelijk een stuk makkelijker uit je haar halen.

Kleding

Tja, ook in kleding kan makkelijk kauwgom komen. Het volgende kan je helpen om kauwgom te verwijderen.


Vriezer:
Zoals we hierboven al noemden, helpt het om kauwgom te bevriezen om het te verwijderen. Je kunt de kauwgom laten bevriezen met ijsklontjes, maar je kunt het kledingstuk ook even in de vriezer leggen. Als de kauwgom helemaal hard is, haal je het zo van je kleding af.

Witte azijn:
Witte azijn blijkt opnieuw een wondermiddel te zijn. Verhit wat witte azijn in de magnetron of in een pannetje. De azijn hoeft niet te koken. Haal van tevoren al zoveel mogelijk kauwgom uit het kledingstuk. Dip een oude, schone tandenborstel in de azijn en gebruik dit om de kauwgom voorzichtig los te scrubben. Spoel daarna af met koud water en was het kledingstuk zoals je dat normaal zou doen.

Lees op de volgende pagina hoe je kauwgom uit tapijt en van schoenen haalt.

Pagina 1/2