Met dit middel haal je vliegensvlug kreukels uit je kleding

kreukels

Er komt geen strijkijzer aan te pas

Strijken is een van die klusjes die we regelmatig verzuimen. Het is immers toch weer een klus om je strijkplank uit de kast te halen en te wachten tot je strijkijzer heet genoeg is om ‘m te gebruiken en dan moet je nog beginnen! Gelukkig kun je het strijken helemaal achterwege laten met dit middeltje.

Je maakt het heel makkelijk zelf.

Vaarwel kreukels

Voor de keren dat je het niet op kunt brengen om je t-shirt te strijken, biedt dit middeltje uitkomst. Met slechts een beetje crèmespoeling, azijn en water kom je al een heel eind. Dit middel maakt de stof losser waardoor de kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit middel is ook erg handig om te maken en mee te nemen als je op vakantie gaat.

Hoe maak je het?

Je hebt 1 theelepel crèmespoeling, 1 eetlepel witte azijn, 480 milliliter water en een spuitfles nodig. Doe de crèmespoeling, azijn en water in de spuitfles en doet de dop op de spuitfles. Schud goed, zodat alles goed met elkaar wordt vermengd. Spuit van een afstandje het middel op de gekreukte stukken kleding. Let op: de kleding moet vochtig zijn, niet nat. Rek de kleding voorzichtig uit nadat je het hebt bespoten en laat het daarna volledig drogen. Als je de kleding niet te nat hebt gemaakt, is het binnen een mum van tijd droog. Een kind kan de was doen!

Lees ook: 7x deze fouten kun je maken bij het wassen van je beha

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing By Jillee | Beeld: Unsplash