Zo verwijder je eenvoudig de muffe geur uit kleding

Stap 1: Wassen met azijn

Was de kleding allereerst met azijn. Zet hiervoor de wasmachine op de hoogste temperatuur (tenzij de kleding dit niet aankan). Verdeel de kleding zo evenredig mogelijk over de wasmachine en giet er een groot glas witte azijn overheen. Laat dan het programma lopen, zonder wasmiddel! De zuren in de azijn helpen bij het bestrijden van bacteriën. De schimmels moeten na deze was voor een groot deel verdwenen zijn.

Stap 2: Wassen met baking soda

Als de azijnwas klaar is, begin je aan de volgende stap. Spreid de kleding opnieuw uit in de wasmachine en bestrooi de textiel nu met een groot glas baking soda. Laat de machine nog een keer draaien op de warmste temperatuur en zonder wasmiddel. Baking soda werkt neutraliserend, waardoor de overgebleven luchtjes uit je kleding verdwijnen.

Stap 3: Drogen in de zon

Heb je de kans om de kleding buiten in de zon te laten drogen? Grijp deze dan zeker aan. De stralen van de zon hebben namelijk een desinfecterende werking, waarmee ze nog meer bacteriën kunnen doden. Is buiten laten wapperen geen optie voor jou? Doe de kleding dan in de droger op het passende programma. Het kan zijn dat er nog een zweempje muffe lucht achterblijft. Herhaal bovenstaande stappen dan nogmaals. Wel kun je dan een kleinere hoeveelheid azijn en baking soda gebruiken: een half glas in plaats van een vol glas.

Pagina 2/2

Lees ook: Waspoeder of vloeibaar wasmiddel: dit kun je het beste gebruiken

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Pexels