Kan je natte was een nacht in de wasmachine laten zitten? Dit is het antwoord

Kan je de natte was een nachtje laten zitten?

Het overkomt de besten. Je ligt lekker in bed en ineens dringt het tot je door: je bent de natte was vergeten uit de wasmachine te halen. Uit bed stappen om hem op te hangen of in de droger te stoppen is écht een brug te ver… Nachtje laten zitten dan maar? We hebben antwoord op de vraag of het kwaad kan om de natte was een nacht in de wasmachine te laten zitten.

Martha Stewart to the rescue

Amerikaanse huishoudgoeroe Martha Stewart biedt opheldering. Tot ieders opluchting antwoordde zij dat je een natte was ‘prima’ een nachtje in de wasmachine kunt laten zitten. “Je moet er geen gewoonte van maken en je kunt de was ook echt niet een week laten zitten,” aldus Martha, “maar één nachtje kan geen kwaad. Als je het ’s ochtends meteen in de droger gooit, is er waarschijnlijk niks aan de hand.” Een voordeel van de droger is dat hiermee ook eventuele muffe luchtjes verdwijnen, maar niet alles kan kan natuurlijk in de droger.

Natte was in wasmachine

Hang de was die niet in de droger kan op en gebruik een textiel-verfrisser. Even kort inspuiten en klaar. Toch bang dat de was echt onfris is geworden? Een goede hygiëne-test is volgens Martha om je neus te gebruiken. “Schimmels en bacteriën hebben een penetrante lucht, dus als de was vies ruikt, weet je genoeg.” Het beste is dan om de was op minimaal 60 graden te wassen en daarna meteen op te hangen. Een kort programma is voldoende.

Lees ook: Wasmachine blijkt bron gevaarlijke bacteriën: ‘Baby’s en mensen met verminderde afweer lopen gevaar’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay