Neee, vetvlekken in de kleding! Geen nood, met deze tip zijn ze er zo weer uit! Wisten we dit maar eerder!

vetvlek

Een vetvlek is voor jou geen enkel probleem meer met deze tips!

Vetvlekken, voor je het weet heb je er weer één. Tijdens het koken kan er soms vet uit de pan spetteren en dan is je favoriete shirt verpest! Maar geen nood, vetvlekken in kleding zijn geen probleem met deze handige tips!

Vetvlekken zijn behoorlijk hardnekkig en daarom voor veel mensen een ware nachtmerrie. Daarom zijn we snel geneigd het kledingstuk weg te gooien als er een vetvlek in is gekomen. Vooral lichte kleding is hier vaak de dupe van, want van gewoon wassen in de wasmachine gaat de vlek nu eenmaal niet weg, zeker als hij al in ingedroogd. Vet lost namelijk niet op in water. Hierdoor kun je vetvlekken niet verwijderen door met een natte doek te boenen! Het vet blijft gewoon zitten waar het zit. Om vetvlekken te verwijderen moet je iets meer moeite doen.

Grasvlekken kun je trouwens verwijderen met wat azijn. Week een spons in wat azijn en dep hiermee op de vlek. De grasvlek zal snel verdwijnen. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine. Zit de grasvlek al langer in je kleding? Mak dan een papje van azijn en baking soda. Scrub het mengsel over de vlek en doe deze daarna in de wasmachine.

Lees op de volgende pagina hoe jij heel makkelijk van die vervelende vetvlek afkomt! En dat zonder dure wasmiddelen, wist je dit maar eerder!


Pagina 1/2