6 dingen die je nooit met glasreiniger mag schoonmaken


Laat de glasreiniger bij deze taken staan

Iedereen heeft wel een fles glasreiniger in de kast staan. De vloeistof is meestal blauw en wordt ook vaak bij de merknaam Glassex genoemd. Superhandig om snel ruiten, spiegels en glazen douchewanden mee af te nemen. Toch zijn er ook schoonmaaktaakjes waarbij je deze spuitfles beter achterwege kunt laten.

Gebruik voor deze dingen liever een milder alternatief.

1. Schermen

Even snel vette vingers van een laptop-, tv- of telefoonscherm afvegen? Gebruik hiervoor geen glasreiniger! Ja het ontvet en maakt schoon, maar de ingrediënten zijn vaak veel te agressief voor je elektronische apparaten. Kies liever voor een microvezeldoekje met een klein beetje schoon water of speciale reiniger voor elektronica.

2. Huid

Een tijd geleden ging er een tip rond op het internet voor mensen die waren uitgeschoten met hun fles zelfbruiner. Supermodel Ashley Graham gaf de tip om je huid schoon te ‘boenen’ met Glassex. Um, doe maar niet! Glasreiniger droogt je huid extreem uit.

3. Bleekmiddel

Meng nooit schoonmaakmiddelen met bleek. Als je bleek mengt met een schoonmaakmiddel dat ammoniak bevat, wat in glasreiniger zit, komt er een gevaarlijke stof genaamd chlooramine vrij. Dit kan erg schadelijk zijn.

Bekijk op de volgende pagina welke overige 3 dingen je verrassend genoeg niet mag schoonmaken met glasreiniger!