Nooit meer strepen: zo lap jij streeploos je ramen

ramen lappen

Goed om te weten!

Nu de temperaturen stijgen, wil je vast en zeker weer wat vaker buiten gaan zitten en je tuin zomerproof maken. Maar als je naar je ramen kijkt zie je dat die ook meteen een poetsbeurt kunnen gebruiken. Natuurlijk wil je op een zo streeploze manier je ramen lappen, maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij geven je vier tips!

Geen glasreiniger met alcohol

Allereerst is het belangrijk om glasreinigers met alcohol meteen weg te gooien. Dit is namelijk helemaal niet goed voor je ramen. De alcohol in de glasreiniger zorgt er juist voor dat je strepen op je ramen krijgt. Wel is de schijn groot, aangezien je de strepen niet meteen ziet. Pas als de glasreiniger opdroogt, zie je de strepen tevoorschijn komen. En dan is het helaas al te laat. Ook goed om te weten: alcohol is ook nog eens superslecht voor je kozijnen. Vermijden dus!

Uien

Oké, we snappen dat dit een beetje raar klinkt, maar je kunt je ramen prima schoonmaken met een ui. Ja, echt! Snijd de ui in vier stukjes en leg deze in een emmer gevuld met wat water. Lap dan de ramen schoon met een spons of doek en haal dan de trekker er nog even overheen. That’s it! Binnen no-time heb jij streeploze en glanzende ramen.

Oude kranten

Ook kun je oude kranten gebruiken bij het lappen van je ramen. Het papier van een krant zorgt er namelijk voor dat de allerlaatste pluisjes en strepen verdwijnen van je ramen. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat de inkt achterblijft op je ramen. Je hoeft ze dus daarna ook niet nóg een keer te lappen. Handig, toch?

Wees er op tijd bij

Merk jij de strepen pas op als het zonnetje schijnt? Geen zorgen! Wacht dan gewoon heel eventjes met het lappen van je ramen. We snappen dat je je ramen zo snel mogelijk schoon wilt hebben, maar als je je ramen gaat lappen als de zon schijnt komen er juist strepen en vlekken op je ramen. Dit komt doordat het water té snel droogt in de zon. Wees dus even geduldig en wacht tot de zon weer een beetje is verdwenen.

Lees ook: 3 dingen waar je op moet letten tijdens het dweilen

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Roman Tolstobrov