Oh nee, een vetvlek! Geen paniek, met DEZE tip zie je er helemaal niks meer van

Olie, boter of andere vetvlekken: we krijgen ze er allemaal uit!

Vetvlekken kennen we allemaal. Of ze nu in je kleding, op hout, steen of leer zitten ze zijn vaak bijna onmogelijk te verwijderen. Nu niet meer! Tips en Weetjes heeft manieren gevonden waarop je ze allemaal kan verwijderen en vaak is de oplossing zo simpel. Dat we dit niet eerder wisten…

Vetvlekken verwijderen uit je kleding
Komt er een spatje vet van margarine, olijfolie, roomboter, zonnebloemolie of frituurvet op je kleding? Wat nu? Vet lost niet op in water, dus afspoelen heeft geen enkele zin. Wat je wel kunt doen is de vlek inwrijven met een beetje afwasmiddel. Hierna kan het kledingstuk gewoon in de wasmachine en vaak is de vlek er dan wel uit. Mocht dit niet het geval zijn herhaal de behandeling dan nog een keer.

Vetvlekken verwijderen uit steen
Vetvlekken zijn niet zo makkelijk te verwijderen uit steen. Vaak omdat de stenen poreus zijn en het vet overal tussen gaat zitten. Verwijder het meeste vet door goed te boenen met een soepje van water en afwasmiddel. Is de vlek daarna nog steeds zichtbaar? Niet getreurd, in de winkel is ook vetoplosser te koop. Dat kan dan alsnog uitkomst bieden. Pas vooral op voor producten waar ook een ontkalker in zit. Dit kan je vloer of tafel onherstelbaar beschadigen.

Vetvlekken verwijderen uit leer
Zeker nu het mooie weer er weer aankomt is het risico op een vetvlek in je leren schoenen tijdens het barbecueën heel groot. Die mooie nieuwe schoenen zijn gelukkig niet voor altijd vernield. Je kan ze schoon krijgen met Spa Rood. Doe wat Spa Rood op de vlek en probeer de vlek er voorzichtig (!) uit te boenen. Deze methode kan ook gebruikt worden op suède, maar dan moet je extra voorzichtig zijn. Om dit soort vlekken te voorkomen is het raadzaam om je schoenen te behandelen met leerbeschermer, te krijgen bij de schoenenwinkel.

Vetvlekken verwijderen uit hout
Vetvlekken op hout kunnen verwijderd worden door een mengsel van water en azijn. Azijn is heel goed om vet te verwijderen. Je kan er bijvoorbeeld ook je frituurpan mee schoonmaken. Gebruik azijn wel verdund.

Bron: Mens en Gezond | Beeld: The Mom Venture Blog