Oh oh! Een vlek op je stoffen bank? Zó haal je ‘m weg

 

bank

Zo verwijder je alle vlekken op je stoffen bank!

Over het algemeen zijn stoffen banken heel onderhoudsarm en hoef je ze niet heel vaak schoon te maken. Toch kan het voorkomen dat je eens een drankje morst of wat vet eten laat vallen. Een vlek is zo gemaakt, dus daarom zijn schoonmaaktips zeker niet overbodig. Gelukkig zijn stoffen banken heel makkelijk schoon te maken. 

Voordat je begint met schoonmaken is het raadzaam om de bank eerst te stofzuigen. Vaak zitten er veel kruimels en stof tussen de kussens en dat belemmert het schoonmaken.

Lichte vlekken
Als de vlek niet heel overduidelijk aanwezig is, maar hij je toch stoort kan je het heel gemakkelijk verwijderen met schoonmaakazijn. Vul dan een emmer met lauw water en voeg flink wat schoonmaakazijn toe. Doop een (schone) doek in het mengsel en wrijf over de vlek. Vervelende geurtjes en oppervlakkige vlekken worden dan heel makkelijk verwijderd.

Hardnekkige vlekken
Als schoonmaakazijn niet meer werkt, is het tijd voor zwaarder geschut. Kies dan voor een wasmiddel voor bonte was en maak daar een sopje van. Doop een spons in het sopje en wrijf die over de vlekken. Leg vervolgens een oude theedoek op de vlek en strijk met een strijkbout over de vlek.

Specifieke vlekken
Als je per ongeluk inkt gelekt hebt op de bank, vergt dat een andere benadering. Je kan dan het beste een doek doordrenken met melk en dat op de vlek wrijven. Bij urine wordt Biotex aangeraden. Dep de urine wel eerst op met wat keukenpapier.

Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Chateau Dax | Beeld: Unsplash