Om deze redenen is een schoon huis goed voor je gezondheid

schoonmaken gezondheid

Gezondheid

Dat een schoon huis goed is voor je gezondheid is natuurlijk niet heel erg verassend. Wel is het zo dat men er vaak niet bewust bij stil staat wat een opgeruimde en schone omgeving met je doet. Mocht je schoonmaken nu al een paar dagen uitstellen; om deze redenen is het toch een goed idee om de emmers met sop klaar te zetten.

Innerlijke rust

Dat een schoon huis gelijk staat aan een opgeruimd hoofd is een uitspraak die vaak genoemd wordt. Alhoewel dit misschien iets wat overdreven lijkt zit er zeker een kern van waarheid in. Een opgeruimd huis zorgt vaak voor meer innerlijke rust. Zo word je met een rommelig huis continue herinnerd aan van alles wat je nog moet doen. Je komt overal papieren tegen waar je nog iets mee moet doen en bij een rommelig huis word je er aan herinnert dat je nog steeds moet opruimen. Alles direct opruimen kan je hier al flink bij helpen. Door vooral regelmatig schoon te maken in de ruimtes waar je veel zit krijgt je geheid meer innerlijke rust.

Slapen en eten

Dit heeft natuurlijk te maken met innerlijke rust maar door veel rommel in huis zit je hoofd vaak ook vol. Als je hoofd vol zit heb je minder tijd en energie om na te denken over wat je precies gaat eten waardoor men vaak voor de makkelijke weg kiest. Een schoon en opgeruimd aanrecht kan je al flink stimuleren om een lekkere gezonde lunch te maken, terwijl een rommelig aanrecht misschien toch wat meer afschrikt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor slapen. Een rommelige slaapkamer vol stof zorgt voor onrust in je hoofd waardoor je niet zo snel tot rust kan komen. Ren dus maar snel naar de groothandel voor reinigingsmaterialen zodat je kunt genieten van optimale nachtrust.

Hygiëne

Uiteraard mogen we hygiëne niet vergeten als het gaat om opruimen en schoonmaken. Een hygiënisch huis heeft namelijk ook veel invloed op je gezondheid. Frisse lucht en een schone omgeving zorgen voor minder allergie. Ook voelen bacteriën en schimmels zich niet thuis in een schoon huis. Als je de ramen open gooit en de boel regelmatig schoonmaakt heeft dit dus veel voordelen.

Lees ook: 40 Foto’s die bewijzen dat je onderweg echt hele rare dingen tegenkomt

Beeld: Unsplash