Heb jij ook van die hardnekkige donkere kringen in het toilet? Zo verwijder je ze gemakkelijk!

wc schoonmaken

Donkere kringen in het toilet? Geen probleem!

Het meest gehate klusje in het huishouden is toch wel het schoonmaken van het toilet. Gewapend met plastic handschoenen tot aan onze ellebogen, kaplaarzen en een gasmasker betreden wij het kleinste kamertje, klaar voor een dagdeel schrobben. Nee grapje, zo ver laten we het natuurlijk niet komen. 

Toch is het geen pretje en wil je het liefst zo snel mogelijk klaar zijn.

Schrobben
Het ding wordt nu eenmaal snel ranzig, zeker als je met meerdere mensen in één huis woont. Elke week moet het toilet sowieso wel schoongemaakt worden, en met een groot gezin misschien zelfs nog vaker. Als je het dan even te druk hebt met andere huishoudelijke klusjes schiet de toiletpot er snel bij in. Soms is de wc dan wel erg vies en verschijnen er donkere kringen in de rand van de pot. Jij staat al met de bleek in de aanslag om eens flink te gaan schrobben, maar zeg nou eerlijk… Daar heb je toch helemaal geen zin in? Hoeft ook helemaal niet, wij hebben een veel makkelijkere manier om van deze vieze kringen af te komen!

Azijn
Die donkere kringen in de toiletpot zijn eigenlijk ophopingen van mineralen. Ook al was het gemaakt van puur goud, fris ziet het er in elk geval niet uit. Dure schoonmaakmiddelen zijn er genoeg maar met deze tip kost het vrijwel niets en is het een fluitje van een cent. Giet een flinke hoeveelheid azijn in de toiletpot. Doop wat toiletpapier in het azijn. Plak het toiletpapier tegen de randen aan. Laat dit een nachtje zo staan, de volgende dag haal je de kringen makkelijk weg door zacht te poetsen! De kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je toiletpot is wederom de schoonste plek in huis. Zo makkelijk kan het zijn!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels