Met deze methode kost een opgeruimd huis slechts 10 minuten per dag


In slechts 10 minuten een opgeruimd huis

Spendeer jij het grootste gedeelte van je vrije dag aan het opruimen en schoonmaken van het huis? Daar is niks aan, natuurlijk! Veel mensen laten hun huis doordeweeks een beetje verloederen, omdat ze geen tijd of puf hebben om op te ruimen. Helaas betekent dat dat het werk zich alleen maar opstapelt, waardoor je op je vrije dag veel langer bezig bent. Met deze tips hoef jij slechts 10 minuten per dag aan het werk en heb je toch een opgeruimd huis.

Opruimen wordt een makkie.

Dagelijks

Ben jij zo’n persoon die wekelijks denkt, ‘hoe is het zo ver gekomen?’, terwijl je kijkt naar een rommelige kamer met stoffige vloer? Je bent heus niet de enige, dus schaam je niet! Zou je toch graag willen dat je huis wat opgeruimder is, dan zul je jezelf een paar manieren aan moeten leren om dit te onderhouden. Het werk gaat namelijk een stuk sneller als je iedere dag wat doet. Het duurt 21 dagen voordat iets een gewoonte wordt, dus houd vol! Al deze dingen kosten slechts een paar minuten en zo heb je de hele week een schoon huis. Dit zijn een paar gewoontes die je jezelf aan moet leren:

Maak ‘s ochtends je bed op

Leg de kussens op hun plek en sla je dekbed open of vouw hem netjes op. Dit is beter dan je bed opmaken, zo kan je matras beter luchten. Door de deken op te vouwen oogt je bed toch netjes. Dit kost je nog geen twee minuten.

Nat doekje

Als je klaar bent in de badkamer ruim je meteen je spullen op (make-up, scheermes, tandenborstel) en haal je een vochtig doekje over de gootsteen en eventuele andere oppervlakten. Ook dit kost je nog geen minuutje, maar zo blijft de gootsteen mooi schoon.

Recyclen

Heb je een vaste plek waar je de post altijd neerlegt? Zet daar dan meteen ook een doosje neer waar je meteen alle ongewenste reclame en andere onbelangrijke post in legt. Dit kan dan direct bij het oud papier, zodat je niet nog hoeft te sorteren als je aan je post toe komt.

WC

Maak één keer per dag nadat je naar de wc bent geweest de pot schoon met de toiletborstel. Dit scheelt uiteindelijk schrobwerk. Er zijn ook toiletborstels te koop die automatisch een beetje schoonmaakmiddel verspreiden, dus zo sla je twee vliegen in één klap.

Meer tips voor een opgeruimd huis lees je op de volgende pagina.


Pagina 1/2