Dankzij deze tip wordt je oude tandenborstel onmisbaar bij het schoonmaken

tandenborstel
Geef jij je oude tandenborstel al een nieuw leven?

Wist je dat je je tandenborstel iedere drie maanden hoort te vervangen? Als je niet meer weet wanneer je je huidige tandenborstel hebt gekocht, dan is het wellicht tijd om weer eens een nieuwe aan te schaffen. Gooi de oude niet klakkeloos weg, want je kunt je oude tandenborstel nog nieuw leven inblazen met deze truc.

Wij bewaren gebruikte tandenborstels altijd om deze reden.

Schoonmaken

We geven deze tip wel vaker in onze artikelen, maar we vonden het tijd om er eens een heel artikel aan te wijden: schoonmaken met je oude tandenborstel. Tandenborstels zijn namelijk het perfecte arsenaal om kleine hoekjes en kiertjes schoon te maken. Hij is bij uitstek geschikt voor het schoonmaken van de rand van het aanrecht en de muur, tegelvoegen en de randjes van de badkuip. Stop daarom gebruikte tandenborstels bij je schoonmaakspullen, want ze komen vaak van pas.

Truc

De kop van de tandenborstel is dus ideaal om kleine voegen mee schoon te maken, maar omdat een tandenborstel zo stijf en rigide is, kun je soms alsnog niet overal bij. Daarom hebben we een hele slimme truc voor je! Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Doe de borstel hier in en laat het geheel ongeveer tien minuten koken. Pak dan de tandenborstel uit het water met een tang. Het plastic is nu zacht geworden, waardoor je hem zo kunt buigen dat je makkelijker bij gaatjes en voegen kunt. Buig de kop iets naar achter, hierdoor kun je er nog makkelijker mee schoonmaken.

Lees ook: 8 veelgemaakte fouten bij het wassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Pxhere