Zo krijg je je plastic vershoudbakjes écht goed schoon

Zo krijg je eindelijk die oranje vlekken uit je plastic vershoudbakjes

Vershoudbakjes zijn natuurlijk de ideale manier om je restjes in te bewaren. Maar we kennen allemaal de struggle van het schoonmaken ervan. Hoe hard je ook poetst en boent, er blijft altijd een gekke oranje waas in het plastic hangen. Wij hebben gelukkig nu dé truc om je plastic vershoudbakjes helemaal schoon te krijgen. 

Wat heb je nodig?

Eerlijk is eerlijk, die oranje vlekken zien er niet al te appetijtelijk uit. Gelukkig heeft de Amerikaanse visagiste Adi Kempler op TikTok haar truc gedeeld om vershoudbakjes goed schoon te krijgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is warm water, een beetje afwasmiddel en een vel keukenrol.

@adikempler

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage

? original sound – adikempler

Hoe ga je te werk?

Doe eerst een beetje afwasmiddel in je bakje en vul dit vervolgens voor een vierde met warm water. Vervolgens leg je het velletje keukenrol in het water. Doe de deksel op het bakje en shake it. Schud het bakje voor 45 seconden tot een minuut en voilà: je hebt een schoon bakje!

Het werkt echt!

Dat deze schoonmaaktip echt werkt, blijkt wel uit de reacties onder de video. Zo zegt een vrouw: “Dit werkt zo goed! Ik heb dit bij al mijn bakjes geprobeerd en het resultaat is geweldig!” Iemand durft zelfs te beweren dat deze hack haar leven heeft veranderd. De video staat amper twee weken op TikTok en heeft nu al meer dan een half miljoen likes en bijna vierduizend reacties in de wacht gesleept.

 

Lees ook: 10 slimme schoonmaaktips

Bron: Metro | Beeld: Pexels