Oeps: dit zijn de plekken in huis die we bijna altijd vergeten schoon te maken

schoon
Wij maken ons er ook schuldig aan

Wanneer er visite komt wil je het huis graag aan kant hebben. Je begint verwoed met schoonmaken; de vloer wordt gedweild, de ramen krijgen een beurt en ook het toilet wordt flink onder handen genomen. Je huis ziet er weer representatief uit. Wanneer je de volgende keer weer een schoonmaaksessie houdt, moet je echter de volgende plekken en/of voorwerpen niet vergeten. Heel veel mensen vergeten deze dingen schoon te maken.

Haal je schoonmaakspullen maar alvast uit de kast!

De vensterbank
Wanneer je een grote schoonmaak houdt, lap je vaak de ramen, maar de vensterbank wordt nog weleens vergeten. Even een doekje eroverheen halen en klaar is Kees!

Het gootsteenputje in de badkamer
Veel mensen maken het gootsteenputje niet schoon of legen deze pas wanneer het eigenlijk al te laat is. Gezien veel mensen hun haren borstelen voor de spiegel in de badkamer -waar ook de gootsteen zit- is de kans groot dat er in de loop van tijd veel haren in het putje gaan zitten. Maak het putje niet pas schoon wanneer deze verstopt is, maar haal ‘m regelmatig leeg.

De wasmand
Doe jij je vieze was in een wasmand en gebruik je vervolgens dezelfde mand om je schone was op te ruimen? Veel mensen doen dit, maar denken er niet aan om de wasmand ook regelmatig te voorzien van een sopje. Niet zo heel fris als je erover nadenkt…

Onder het bed
Je maakt je bed iedere week op en stofzuigt de vloer regelmatig. Vergeet de volgende keer niet om ook de vloer onder je bed schoon te maken. Als je dit al een tijdje niet meer hebt gedaan zul je waarschijnlijk even schrikken. Het gedeelte onder je bed is een broedplaats voor stof. 

De afstandsbediening
De afstandsbediening valt weleens op de vloer, is onderworpen aan het niezen en hoesten van je partner en wordt continu opgepakt. Vooral degenen die ook weleens voor de televisie eten, weten dat je makkelijk op de afstandbediening kunt knoeien. Veeg de afstandsbediening de volgende keer niet snel even ‘schoon’, maar maak deze echt schoon met een doekje met een beetje alcohol. Doe dit minstens twee keer per week.

De (gloei)lamp
Wanneer zich een laag stof over de gloeilamp heeft verzameld, betaal je de volle prijs voor minder licht. Ook wanneer de lamp onder een lampenkap zit, is het belangrijk om deze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Zorg dat de lamp al een tijdje uit is voor je deze schoonmaakt met een microvezeldoekje. Je zult zien dat er behoorlijk wat stof vanaf kan komen.

Het plafond
Het schoonmaken van het plafond is lastig en wie kijkt er nou echt naar het plafond? Het resultaat? Je maakt het nooit schoon. Wanneer je een grote schoonmaak houdt, is het raadzaam om in het vervolg ook maar het plafond schoon te maken. Met name in de keuken kan deze behoorlijk vies zijn…

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: How To | Beeld: Pexels