Raar maar waar: waarom je cola in het toilet zou moeten gieten

cola toilet

Cola kun je ook voor andere dingen gebruiken blijkbaar

Haal de cola maar in huis! Zelfs als je geen liefhebber bent van het zwarte goedje, want de frisdrank komt ook van pas als schoonmaakmiddel. De hoge zuurtegraad van cola maakt het drankje uitermate geschikt voor het schoonmaken van alledaagse dingen, zoals het toilet bijvoorbeeld. We leggen je uit hoe het werkt.

Zo ga je te werk

Is de wc weer aan een schoonmaakbeurt toe, maar heb je geen schoonmaakmiddel in huis? Dan kun je prima cola gebruiken om het toilet te ontsmetten. Cola kan namelijk je beste vriend zijn in de huishouding en je ondertussen ook nog een hoop geld besparen. Een gouwe ouwe tip: giet een halve fles cola leeg in de toiletpot. Laat een uurtje inwerken en spoel dan door. Verwijder eventuele aanslag met een toiletborstel en voilà, je wc ziet er spic en span uit. Ideaal, toch?

Schoonmaakmiddel

Overigens kun je met cola ook andere dingen in je huis schoonmaken. Heb jij je maaltijd nét iets te lang op het vuur laten staan? Dat kan resulteren in vieze, aangekoekte pannen. Een onmogelijk karwei om deze weer schoon te maken. Je bespaart een hoop tijd en moeite als je een blikje cola leeggiet in de pan. Zet de pan weer op het fornuis en laat een uurtje op laag vuur sudderen. Vervolgens laat het vuil veel sneller los en kun je de pan gewoon afwassen.

Lees ook: Handig: zo verwijder je eenvoudig chocoladevlekken uit je kleding

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash