Ranzige snijplank? Zo heb je ‘m binnen een mum van tijd weer spik en span

Met deze drie simpele dingen is het klusje zo geklaard!

Een snijplank kost bij de IKEA niet zo heel veel, dus we kunnen ons voorstellen dat je geneigd bent gewoon een nieuwe te kopen wanneer je plastic of houten snijplank er niet meer zo appetijtelijk uitziet. Maar het schoonmaken van dit snijhulpje is helemaal niet zo lastig als je misschien dacht. Binnen no time is-ie weer zo goed als nieuw.

Citroenen
Gebruik citroenen om de vieze geur uit je snijplank te krijgen. Wanneer je een plastic snijplank gebruikt trekt de geur van uien er niet zo snel in, maar in hout heb je zo die penetrante geur van uien of knoflook gevangen. Snijd een citroen open en wrijf met de open gesneden kant over de snijplank. Binnen een mum van tijd is de vieze geur verdwenen.

Baking soda
Het is voor een miljoen dingen goed: baking soda. Je gebakjes komen ermee tot z’n recht, maar je kunt het ook gebruiken voor het reinigen van oppervlakken. Zo ook voor een snijplank. Scrub je snijplank af en toe met een theelepel baking soda. Dit zorgt ervoor dat je snijplank veel langer mooi blijft en dit verwijdert ook de meest kleine, hardnekkige vuiltjes. Spoel de plank daarna wel goed af met heet water.

Zout
Is je snijplank dof geworden of straalt-ie niet meer zo mooi? Dan is zout je beste vriend. Dit zorgt er namelijk voor dat de plank weer wat lichter wordt en dat de kleur van je plastic of houten plank weer mooi helder is. Hoe je dat precies moet doen? Los wat zout op in water en drenk een theedoek met het zoutwater. Gebruik de theedoek om de plank schoon te maken.

Bron: Reader’s DigestBeeld: The Sweet Home