Dit zijn de 4 regels voor het perfect inruimen van de vaatwasser

Gebruik deze regels bij het inruimen van de vaatwasser

De vaatwasser inruimen: iedereen heeft er z’n eigen manier voor. Dit kan voor grote ergernissen zorgen bij anderen en daarom zou iedereen zich moeten houden aan deze vier gouden regels. Als iedereen zich aan deze regels houdt, wordt je vaat extra schoon en zal er zo min mogelijk servies sneuvelen. 

Hopelijk scheelt het wat ergernis.

Regel 1: bestek

De eerste regel gaat over het bestek en hoe je dit het beste in de vaatwasser kunt stoppen. De regels zijn voor elke soort anders. Zo kun je vorken het beste met de tanden omhoog zetten. Bij lepels kun je dit het beste om en om doen. Als dit namelijk niet doet, bestaat de kans dat ze tegen elkaar aan gaan zitten en daardoor kunnen ze vies blijven. De term lepeltje-lepeltje bestaat met een reden. Messen kun je het beste met de scherpe kant naar beneden zetten. Dit is voor je eigen veiligheid.

Regel 2: glaswerk

Bij glaswerk is het handig om ze goed tussen de tanden te nestelen van de klepjes. Ze moeten altijd een beetje schuin staan, omdat je anders het risico loopt dat je opgedroogde druppels krijgt op je glaswerk.

Regel 3: borden

Veel mensen zetten hun borden helemaal vooraan op het onderste rek, maar hierdoor is het voor je vaatwasser lastiger om het vaatwasmiddel compleet op te lossen. Zet grote borden dus liever achterop het onderste rek, of aan de zijkanten.

Regel 4: het midden

Om je vaat zo schoon mogelijk te laten worden, is het van belang dat je de vaat altijd met de vieze kant naar het midden laat wijzen. De straal is in het midden het hardst en dan krijg je het schoonste resultaat.

Lees ook: Vaatwastabletten kun je ook voor deze 5 dingen in huis gebruiken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: pxhere