Zo reinig je een flatscreen TV

flatscreen
Gebruik in ieder geval nooit schoonmaakmiddel op je flatscreen

Een van onze grootste woonfrustraties: STOF! Het zit overal en je komt er nooit meer vanaf. Vooral de televisie is als een magneet voor stof waardoor je mooie glimmende flatscreen er grijs van ziet. Televisieschermen zijn erg kwetsbaar en gevoelig, waardoor je ze op een veilige manier moet schoonmaken om beschadigingen te voorkomen. Lees hier hoe!

Gebruik in ieder geval geen Glassex.

Gevoelig

Wat voor soort televisie je ook hebt, LCD of plasma, het scherm van een televisie is erg dun en kwetsbaar. Als je met een (te) agressief schoonmaakmiddel aan de slag gaat, kun je het scherm daarom ook permanent beschadigen. Ook kun je met een keukenpapiertje je scherm beschadigen omdat het te ruw is. Er kunnen krassen ontstaan die je blijft zien. Kies daarom voor de volgende manier.

Wat heb je nodig

  • Een zachte doek, zoals microvezel
  • Een mild afwasmiddel (optioneel!)

Zo doe je het

  • Zet eerst de televisie uit. Zo zie je waar het stof en de vetvlekken zitten. Zorg er ook voor dat het scherm al een tijdje uitstaat. Een koud scherm maakt makkelijker schoon dan een warm scherm.
  • Bekijk de handleiding. Vaak staat hier in hoe je de televisie moet schoonmaken en wat je vooral niet mag doen. Zo behoud je de garantie.
  • Gebruik altijd een zachte doek zoals een microvezeldoek. Veeg de televisie voorzichtig schoon met een schone, droge doek. Hiermee haal je het stof weg, maar niet vette vlekken of vuil. Probeer niet te hard te drukken en te boenen, hierdoor kan het scherm stuk gaan.
  • Zitten er nog vlekken op je scherm? Bevochtig je doekje dan licht met schoon water en veeg weer voorzichtig over het scherm. Houd een droge microvezeldoek bij de hand om het scherm te drogen.
  • Zitten er hardnekkige vlekken op het scherm door bijvoorbeeld eten of vette vingers? Gebruik dan een klein drupje afwasmiddel gemengd met een kopje water en dip hier je doekje in. Veeg het scherm schoon. Veeg na met een vochtige doek en daarna nog met een droge doek.

Lees ook: 5 dingen die je nooit met wasverzachter moet doen

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Real Simple | Beeld: Videostill