Roestvlekken op je keukengerij? Zó kom je er snel vanaf

afwas

Er komt geen schoonmaakmiddel aan te pas!

Haal de cola maar in huis! Zelfs als je geen liefhebber bent van het zwarte goedje, want de frisdrank komt ook van pas als schoonmaakmiddel. De hoge zuurtegraad van cola maakt het drankje uitermate geschikt voor het roestvrij maken van allerhande keukengerij. We vertellen je er meer over!

Roest verwijderen

Cola is niet alleen een heerlijk verfrissend drankje, je kunt er ook het een en ander mee schoonmaken. Zo kun je het drankje onder andere gebruiken om roest als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Heb je dus keukengerij, zoals een dunschiller, een kaasschaaf of bestek waar een laagje roest op zit?  Deze kleine voorwerpen zet je gewoon een nachtje in een glas cola! Wrijf de volgende dag met een schone doek over je verroeste voorwerpen heen en je zult merken dat het materiaal weer begint te stralen.

Heb je een halve fles cola over waar de prik uit is? Zonde om weg te gooien! Je kunt dan – ook wanneer je nog geen last hebt van roest – je bestek of ander keukengerij ter preventie trakteren op een badje cola. Het gaat er namelijk ook gewoon lekker van shinen!

Ook aangekoekte pannen

Cola helpt ook erg goed bij het schoonmaken van je pannen. Heb jij je maaltijd nét iets te lang op het vuur laten staan? Dat kan resulteren in vieze, aangekoekte pannen. Een onmogelijk karwei om deze weer schoon te maken. Je bespaart een hoop tijd en moeite als je een blikje cola leeggiet in de pan. Zet de pan weer op het fornuis en laat een uurtje op laag vuur sudderen. Vervolgens kun je de pan gewoon afwassen en laat het vuil veel sneller los. Lang leve cola!

Lees ook: Handig: met deze 6 etenswaren kun je ook schoonmaken

Bron: Libelle, Archief | Beeld: Pexels

Array