Ruiken je handdoeken niet meer zo fris? Dit middeltje kan je helpen!

Dit middeltje helpt de muffe geur te verdrijven

Heb je lekker gedoucht, ben je helemaal fris, moet je je vervolgens afdrogen met een handdoek die een beetje muf ruikt. Niet een lekkere afsluiter van je douchesessie dus. Ruiken jouw handdoeken ook altijd een beetje muf ook al heb je ze net gewassen met het lekkerste wasmiddel? 

Dan kan een scheutje azijn je helpen!

Vochtig

Heb je vandaag voor de zoveelste keer een zurig ruikende handdoek van het rekje gegrepen? Dan ben je niet de enige. Wanneer handdoeken nat of zelfs vochtig in de wasmand worden gedeponeerd alvorens ze de wasmachine in gaan, dan kan er een zurige geur ontstaan. Helaas is zelfs het beste waspoeder- of wasmiddel in deze gevallen niet opgewassen tegen de geur. Wat echter wel heel erg kan helpen is een scheutje azijn; de azijn verwijdert de zure geur uit je handdoeken en ook het schuurpapier-effect is met dit trucje verleden tijd. De azijn zorgt er namelijk ook voor dat je handdoeken niet hard worden, maar lekker fluffy blijven.

Azijn

Vul daarom een kopje witte azijn toe tijdens de laatste spoeling, vul bijvoorbeeld het bakje waar je anders de wasverzachter in doet. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de geur van azijn in je handdoeken blijft zitten. Het waspoeder en de wasverzachter zorgen er op hun beurt weer voor dat je handdoeken niet naar azijn zullen ruiken. Wel is het belangrijk dat je je handdoeken niet al te vaak wast met azijn. Doe je dit toch? Dan zal de geur van azijn je wasmiddel uiteindelijk wel verslaan en een permanente verblijfplaats vinden in je handdoeken. En dat wil je ook niet. Was je handdoeken daarom alleen met azijn zodra ze muf beginnen te ruiken.

Lees ook: Verzekeraars waarschuwen: ‘Telefoon ‘s nachts opladen levensgevaarlijk’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: PxHere