Ruiken je handdoeken zuur? Met dit middel verdwijnen vieze geurtjes direct!

 

handdoeken

Ruiken jouw handdoeken niet zo fris meer?

Het gebeurt iedereen weleens, je grijpt een schone handdoek uit de kast nadat je gedoucht hebt en zodra je je begint af te drogen is het alsof je een pak zure melk hebt geopend. Bah, heel vervelend als je net lekker hebt gedoucht. Hoe kan het dan toch dat die handdoek zo stinkt, hij komt toch net uit de was? 

Als handdoeken niet snel genoeg drogen of opgeborgen worden terwijl ze nog wat vochtig zijn kunnen ze onfris ruiken.

Geurtjes
Niet heel lekker om je daarmee af te drogen, je kan net zo goed meteen weer onder de douche stappen. Als je de was net even iets te lang in de trommel hebt laten zitten voordat je het ophangt of in de droger stopt, gaan nare geurtjes zich snel nestelen. Een andere oorzaak is het achterblijven van wasmiddel en wasverzachter in de handdoeken.

Azijn
Ruik je geurtjes? Voeg dan een kopje witte azijn toe tijdens de laatste spoeling, vul bijvoorbeeld het bakje waar je anders de wasverzachter in doet. De geur van azijn spoelt meestal weg met het water. Als dat niet het geval is, spoel de handdoeken dan nog een keer extra. Bijkomend voordeel is, dat je handdoeken weer heerlijk zacht worden door het toevoegen van azijn!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash