Ruikt je schone was muf? Met dit handige trucje los je dat op

Het wondermiddeltje heb je waarschijnlijk al in huis

Heb je eindelijk die bult met vieze was weggewerkt, komt je schone was met een muffe geur uit de wasmachine zetten. Inderdaad, daar zit niemand op te wachten. Stop met het gebruiken van extra wasmiddel en wasverzachter, want dit gaat je was niet lekkerder laten ruiken. Wij leggen je uit hoe je dit probleem oplost. 

Vieze wasmachine

Het ligt niet aan het merk wasmiddel of de geur van je wasverzachter. Die muffe geur aan je schone wasgoed wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een vieze wasmachine. Voor je een hulplijn belt om het dure apparaat grondig te laten reinigen, zijn er een aantal dingen die je zelf kunt proberen. Je hebt hier namelijk een heel simpel middeltje voor nodig.

Vaatwastablet

Het reinigen van je wasmachine doe je allereerst met een stofdoek. Neem de wasmachine van de buitenkant goed af een droge doek en vervolgens met een vochtig doekje. Haal de wasmiddellade uit de machine en maak dit met een sopje schoon. Maak vervolgens de rubberen rand aan de binnenkant van de machine met een vochtig doekje schoon. Als allerlaatste stap leg je twee – ja, echt – vaatwastabletten in de wasmachine en stel je een programma van 90 ºC in. Onderstaande TikTok-video laat zien hoe het werkt.

@rotterdamse.poetsqueen##huishouden ##wasmachinereiniging ##rotterdam ##geur ##lidl ##foryou ##foryourpage ##fy ##schoonmaak##schoonmaaktips onmaaktips##clean##schoon##fris##schoonmaken? virgo – Jadu Jadu

Voorkomen

Nu snappen we als geen ander dat je een stinkende, muffe was liever voorkomt. Probeer bovenstaand reinigingsritueel iedere maand één keer in te plannen. Zet daarnaast na iedere was de deur van de wasmachine op een kiertje. Zo voorkom je vieze (en vooral muffe) geurtjes.

Lees ook: Vaatwastabletten kun je ook voor deze 5 dingen in huis gebruiken

Bron: TikTok (@rotterdamse.poetsqueen) | Beeld: Pexels