10 plekken waar schimmel zich stiekem verstopt, ook in jouw huis

schimmel
Op deze plekken zit vaak schimmel verstopt

Van sommige plekken weet je dat er vaak schimmel groeit, zoals je douchegordijn en de voegen rond de douche. Maar er zijn ook plekken waar schimmel zich verstopt en je het nauwelijks ziet. Sommige van deze dingen gebruik je dagelijks, dus als je het ziet is het wel even slikken (of kokhalzen, want het is geen prettig gezicht). Dit zijn tien plekken die je wellicht even moet controleren of er geen schimmel groeit.

Dit is echt te vies.

1. Koelkast

Je koelkast is de ideale omgeving voor schimmel: er is (bedorven) voedsel én vocht. Wanneer is de laatste keer dat je onder de groentelade hebt schoongemaakt? Zorg ervoor dat je dit regelmatig afneemt met een doekje met schoonmaakmiddel, want hier groeien schimmels maar al te graag. Vergeet ook niet de deur mee te nemen: de sluitstrip verzamelt ook graag schimmelplekjes. In dit artikel lees je hoe je de koelkast volledig schoonmaakt.

2. Wasmachine

De rubberen ring om de trommel van de wasmachine is een lekker plekje voor schimmel, want het is er vochtig en warm. Houd de deur van de machine tussen wasbeurten open om schimmelgroei tegen te gaan. Zo ga je ook vieze geurtjes tegen. Maak een sopje en maak met behulp van een doekje de wastrommel schoon. Duw met je vinger achter de rubberen ring om de schimmel en vetluis weg te halen. Lees hier hoe je je wasmachine een goede schoonmaakbeurt geeft.

3. Wasgoed

Als je je schone was te lang in de machine laat zitten loop je de kans dat er schimmel op begint te groeien. Ook natte handdoeken in de wasmand of vochtige sportkleren zijn een bron van schimmels. Hang handdoeken dus uit voordat je ze in de wasmand doet en was ze regelmatig om schimmel te voorkomen.

schimmel

4. Elektrische tandenborstel

Toen we dit zagen begonnen we echt te kokhalzen: in de ruimte tussen de borstel en het elektrische gedeelte van je elektrische tandenborstel kan snel schimmel groeien. Het is er natuurlijk lekker vochtig! En dat steek jij in je mond… Bah! Haal dus regelmatig je tandenborstel uit elkaar om hem goed schoon te maken en zorg ervoor dat je hem zo goed mogelijk afdroogt na gebruik. Laat hem rechtop drogen na gebruik en leg hem niet in een kastje waar het vochtig blijft.

5. Toilet

In de spoelbak van je toilet blijft water soms lang staan, waardoor er schimmel kan groeien in de voegen en randen van de bak. Als het kan, haal dan regelmatig de bovenkant eraf om de schimmel weg te halen met een doekje of oude tandenborstel.

De volgende vijf dingen waar vaak schimmel in zit lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2