Dit is wat mensen met een schone keuken altijd doen na het afwassen

schone keuken
Dit is het geheim voor een schone keuken

We wassen echt niet ieder kopje en bordje meteen af, dus gedurende de dag stapelt de vaat zich weleens op in de gootsteen. Tenzij jij natuurlijk altijd goed bezig bent en meteen je vuile vaat in de vaatwasser zet, mits je die hebt. Maar, zelfs met een vaatwasser komt de gootsteen nog weleens vol met vuile vaat te staan. Wil jij altijd een schitterende schone keuken? Doe dit dan altijd!

Het geheim is zo simpel.

Afwas

Oké, je hebt de vaatwasser ingeladen en aangezet of alle afwas gedaan en opgeruimd. Je veegt de kruimels van het aanrecht, haalt even snel een doekje erover en het is schoon, toch? Ja, bijna! De stap die veel mensen overslaan is de gootsteen. Haal de etensresten uit het putje en gooi ze weg. Haal daarna even snel een doekje of een sponsje door je gootsteen zodat ook deze schoon wordt.

Gootsteen

Meestal zijn een paar sprays met een allesreiniger en een microvezeldoek of spons genoeg, maar afwasmiddel reinigt ook prima. Dit werkt namelijk ontvettend en antibacterieel. Wil je dat je gootsteen écht 100 procent schoon wordt? Vul hem dan met heet water en een dopje bleek. Laat dit een halfuurtje staan en laat hem dan leeglopen. Poets nog even na met een doekje en klaar is Kees.

Schone keuken

Wil je echt een mooie, blinkende gootsteen? Droog hem dan na met een oude theedoek totdat hij helemaal glimt en schittert. Gasten zullen versteld staan van jouw schone keuken, en dan met name jouw glinsterende gootsteen! Maak jij iedere dag je gootsteen schoon of doe je het alleen tijdens de grote schoonmaak? Wij halen vanaf nu altijd even een doekje er doorheen.

Lees ook: Op vakantie? Met deze trucjes lijkt het voor inbrekers alsof je thuis bent

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Apartmenttherapy | Beeld: Pexels