Een schone koelkast in 3 minuten? Met dit stappenplan is het mogelijk

schone koelkast

Zo is je koelkast binnen enkele minuten weer spic en span

Bij het schoonmaken, slaan we de koelkast nog wel eens over. Maar dat is helemaal niet zo verstandig. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om de boel goed schoon te maken. Huishoudexpert Courtenay van de site The Creek Line House legt uit hoe je in slechts 3 minuten weer een sprankelend schone koeler creëert!

Minuut 1: leeghalen

Je begint met het leegruimen van je koelkast. Houd hiervoor een afvalzak bij de hand. Alle zaken die niet goed meer zijn mogen linea recta bij het afval. Verse, goed houdbare groenten en alle gekoelde zaken die nog langer bruikbaar blijven, zet je apart. Je kunt ze bijvoorbeeld op het aanrecht zetten of in een krat of doos even aan de kant houden. De zaak hier is om niet te lang over alles na te denken. Zit je te twijfelen of je die boontjes die bijna over datum zijn vandaag of morgen nog gaat gebruiken? Dikke kans dat je er dan toch niet aan toekomt en die boontjes straks verpieterd in de koelkast liggen. Weg ermee!

Minuut 2: weggooien

Heb je een container binnen 30 seconden loopafstand? Gooi dan je afval direct weg. Spoel eventuele vloeibare spullen (oude melk, die overgebleven soep van vorige week) door het toilet. Let goed op dat je hier geen verstoppingen mee creëert – dan heb je misschien een schone koelkast maar een héél ander probleem.

Minuut 3: doekje en organisatie

Zorg dat je een lauwwarm sopje klaar hebt staan, en ga met een oud doekje door de koelkast. Neem de glasplaten af en vergeet hierbij niet de randjes en de hoekjes. Het hoeft niet lang te duren, zolang je het maar regelmatig doet. Zet vervolgens je overgebleven inhoud terug de koelkast in. En voilà! Je hebt een netjes opgeruimde koelkast. Door eens per week 3 minuten tijd te maken voor deze schoonmaakbeurt, houd je je koelkast netjes. Zo voorkom je dat je eindeloos moet boenen. Dat scheelt een hoop werk.

Lees ook: 5 manieren om vervelende geuren uit je koelkast te krijgen

Bron: The Creek Line House | Beeld: Pexels