Dit is de snelste en handigste manier om je huis schoon te maken

Zo maak je het huis schoon zonder tijd te verspillen!

Schoonmaken; velen van ons zijn er niet dol op. We willen er dan ook alles aan doen om het zo snel mogelijk te achter de rug te hebben. Helaas is haastige spoed zelden goed, maar niet met deze tips. Als je je huis op onderstaande manier schoonmaakt zul je een hoop tijd besparen, terwijl je hetzelfde resultaat hebt.

Wij maken voortaan altijd op deze manier schoon!

Opruimen

Vaak maken wij ons huis schoon in het weekend of in de avond, maar dan willen we niet te veel tijd aan besteden. Logisch, want je hebt wel betere dingen te doen in je schaarse vrije tijd! Om goed te beginnen is het belangrijk dat je je huis eerst rommelvrij maakt. Haal reclamefolders van de tafel en ruim het speelgoed van je kinderen op. Dit maakt afstoffen een stuk gemakkelijker en je huis lijkt gelijk al een stuk schoner.

Eigenwijs

Wees ook vooral niet te eigenwijs. Als er op de verpakking staat dat je het twintig minuten moet laten inwerken, laat het dan ook twintig minuten inwerken. Tijdens deze inwerktijd heb jij je handen vrij om een ander deel van het schoonmaken aan te pakken. Je zult uiteindelijk minder hard moeten schrobben en dat scheelt weer tijd!

Stofzuigen

Stofzuiger kan heel efficiënt, maar velen van ons doen dat niet. We gaan van hot naar her en realiseren ons soms opeens dat we dat ene hoekje aan de andere kant van de kamer vergeten zijn. De stekker moet weer ergens anders in geplugd worden en dat kost tijd. Om het heel efficiënt te doen moet je vanuit het midden van de kamer doen. Op die manier pak je alle veel bewandelde  delen van de kamer mee en hoef je niet steeds te wisselen van stopcontact.

Bed opmaken

Als je je bed aan het opmaken bent kan het zijn dat je net bij het laatste hoekje van je hoeslaken ziet dat je het label aan de buitenkant hebt zitten. Je weet dat je het wel kunt laten zitten, maar toch stoort het je enorm. Je begint dus gewoon weer opnieuw en dat kost tijd. Begin nu voortaan met het zoeken van het label. Als je die gevonden hebt kun je meteen zorgen dat ‘ie aan de binnenkant zit en hoef je het bed maar een keer op te maken.

Stofzuigen en stoffen

Om ook dubbel werk te voorkomen is het ook slim om goed op te letten in welke volgorde je dingen schoonmaakt. Begin met stoffen en ga vervolgens pas stofzuigen. Bij het afstoffen valt er namelijk snel een beetje stof op de vloer, dus kun je wéér stofzuigen als je daarmee begonnen bent. Hou hierbij aan dat je van boven naar onder schoonmaakt.

Lees ook: Deze dingen zou je nóóit met keukenpapier moeten schoonmaken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pxhere