5 kleine schoonmaakfouten die je huis juist rommeliger maken

Deze 5 schoonmaakfouten zijn al snel gemaakt

We houden allemaal van een schoon, opgeruimd huis. Onze schoonmaakgewoonten zorgen er over het algemeen voor dat ons huis schoon is én blijft. Verkijk je er echter niet op, want er zijn ook een aantal schoonmaakfouten die er juist voor zorgen dat je huis rommeliger oogt. Grote kans dat dit ook bij jou in huis gebeurt. 

Wees bewust van deze schoonmaakfouten en je huis zal direct een stuk minder rommeliger ogen.

Niet de deur van de wasmachine open laten

Heb je de gewoonte om de deur van de wasmachine te sluiten nadat je klaar bent met een wasbeurt? Dan kun je dit toch misschien beter heroverwegen. Een gesloten deur ziet er misschien netter uit, maar zo sluit je ook het vocht op in de machine, wat schimmel kan veroorzaken. Als je pasgewassen handdoeken een muffe geur hebben, kan dat hierdoor komen. Gelukkig is de oplossing eenvoudig; laat gewoon de wasmachinedeur op een kiertje staan.

Je gebruikt keukenpapier in plaats van een microvezeldoek

Als je eerste instinct is om naar de rol keukenpapier te reiken wanneer je de badkamerspiegel of het aanrecht schoonmaakt, kun je deze misschien beter omwisselen voor een microvezeldoek. Keukenpapier veroorzaakt niet alleen strepen, maar kan ook sporen van pluis achterlaten op de spiegels of andere oppervlakken. Door te kiezen voor een microvezeldoek voorkom je deze overtollige pluisjes, maak je oppervlakten streeploos schoon én verwijder je alle bacteriën.

Bekijk op de volgende pagina de andere drie veelgemaakte schoonmaakfouten die je huis rommeliger maken.

Pagina 1/2