Déze schoonmaakfouten maakt iedereen; je huis wordt er alleen maar viezer van!

kunstgebittablet

Zorg ervoor dat je deze schoonmaakfouten niet maakt!

Vind je het ook tijd om het huis een goede schoonmaakbeurt te geven voordat de kerstdagen beginnen? Dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat je deze schoonmaakfouten niet maakt! Het maakt je huis namelijk alleen maar viezer in plaats van schoner!

Er zijn een paar fouten die we allemaal maken, waardoor ons huis alleen maar viezer wordt!

Stofzuiger
Ben je een fervent stofzuiger en haal je meerdere keren per week de machine door het huis? Supergoed van je, maar het heeft eigenlijk geen enkele zin als je de stofzuiger zelf niet eens goed schoonmaakt. Natuurlijk vervangen we de zak weleens, maar vergeet niet dat de stofzuiger ook een filter heeft dat schoongemaakt dient te worden. Doe je dit niet regelmatig, dan zorgt het vieze filter ervoor dat de troep die je zojuist hebt opgezogen linea recta het huis weer in geblazen wordt.

Knoflookpers
Doe jij de knoflookpers na gebruik altijd gewoon in de vaatwasser? Dan kunnen er restjes knoflook blijven zitten in de kleine gaatjes waar normaal gesproken de knoflook doorheen komt. Deze restjes belanden de volgende keer als je knoflook perst in de pan. Eh, bah. Even goed schrobben met een sponsje onder de kraan dus!

Toiletborstel
Vaak zetten we de wc-borstel na gebruik weer in de houder, waarna we hem de volgende keer er weer uit pakken om de wc mee schoon te maken. Zet je de toiletborstel na gebruik direct in de houder, dan verspreiden de bacteriën zich razendsnel. Bacteriën die je de volgende keer weer vrolijk in de toiletpot smeert. Dweilen met de kraan open dus! Doe een beetje bleek in de houder om de bacteriën te drogen, geef de borstel af en toe een goede schoonmaakbeurt en laat hem drogen alvorens je hem in de houder zet.

Schoonmaakmiddel
We kennen het; je bent lekker bezig met afstoffen, spuit op alle oppervlakken schoonmaakmiddel, haalt er een doekje overheen en zet alles weer op zijn plek. Schoon! Niet helemaal, want door schoonmaakmiddel direct op de meubels te spuiten en meteen alles weer terug te zetten, zorg je ervoor dat de oppervlakken nat en plakkerig blijven, wat stof en ander vuil aantrekt. Spuit het schoonmaakmiddel dus niet direct op het meubel en droog altijd af met een stofvrije doek.

Lees ook: Telefoon schoonmaken? Voorkom dat je déze veelgemaakte fout maakt

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash