Deze schoonmaakgewoonte kan slecht zijn voor je relatie

schoonmaken

Deze ene schoonmaakgewoonte kun je jezelf beter afleren

Het gebeurt maar zelden dat twee mensen in een relatie precies dezelfde schoonmaakmanieren hanteren. Het kan maar zo dat je geliefde één keer per week stofzuigen genoeg vindt, terwijl jij het liefst elke dag de vloeren in je huis te lijf gaat met de stofzuiger. Pas alleen wel op met deze bepaalde schoonmaakgewoonte, het kan namelijk voor ergernissen in je relatie zorgen.

Bepaalde dingen worden niet altijd gewaardeerd.

Opruimen

Natuurlijk kan het dat jij dingen anders schoonmaakt dan je partner. In jouw ogen wordt het net niet goed genoeg uitgevoerd, terwijl hij of zij het waarschijnlijk niet kwaad bedoelt. Pas alleen wel weer op met jouw goedbedoelde acties. Ruim bijvoorbeeld niet steeds achter je partner aan op.

Waardering

Het lijkt zo onschuldig om iets wat je partner zojuist heeft gedaan, opnieuw zelf – maar dan beter – uit te voeren. Een vaatwasser die net niet efficiënt is ingeruimd, wordt dan bijvoorbeeld al snel opnieuw ingedeeld, want dan kan er meer in, toch? Helaas voelt je partner zich dan niet zo heel erg gewaardeerd. Het kan dat je lief dan het gevoel krijgt dat je zijn of haar hulp niet waardeert, of erger: dat je vindt dat hij of zij er niets van kan.

Frustratie

Wanneer bovenstaand scenario plaatsvindt, wordt er door beide partijen vaak eerst nog over gezwegen. Frustraties bouwen op wanneer het dopje van de tandpasta niet op de tandpasta wordt geschroefd of wanneer haren nog in het doucheputje liggen. Erg veel goeds doet dit niet voor je relatie.

Afspraken

In plaats van passief-agressief achter je partner aan schoon te maken, is het een goed idee om eens met hem of haar te praten. Laat je geliefde weten wat je vervelend vindt en wat je niet zo erg vindt. De één kan er écht niet tegen als er etensrechten in het putje van de gootsteen liggen, maar het kan maar zo dat iemand het minder erg vindt als er eens vuile vaat in de gootsteen staat. Spreek dit soort dingen naar elkaar uit en probeer hier dan rekening mee te houden.

Lees ook: Deze 5 dingen mag je nooit schoonmaken met keukenpapier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pexels