Schoonmaakhack: zo maak je gemakkelijk een zeef schoon

Dit scheelt je een hoop gedoe

Een zeef is altijd handig om in huis te hebben. Je kunt een zeef dan ook voor allerlei klusjes in huis gebruiken en vooral tijdens het koken is-ie soms onmisbaar. Echter is het keukenproduct soms niet het makkelijkste product om schoon te maken. Etensrestjes blijven namelijk al gauw tussen de kleine gaatjes zitten. Maarre, daar hebben we een handig trucje op gevonden.

Vastzitten

Er is niets vervelender dan urenlang met je vingers of een vork in een zeef moeten staan prikken. Etensresten blijven al snel vastzitten in de zeef en ook met water krijg je de restjes niet weggespoeld. Of er nou kruiden, stukjes groenten of nog wat rijst in zit: het moet eruit. Hoe je ‘m makkelijk weer helemaal schoon krijgt? Het is heel simpel.

Vuur

Zet het vuur op je gasplaat aan en houd de zeef kort boven de vlam. Let wel op dat je de zeef niet te dicht bij de vlam houdt, want dan kan er brand komen. Als het goed is verbranden de etensrestjes en kun je ze zo met een afwasborstel eruit poetsen! Hoe makkelijk kan het zijn?

Lees ook: Schuim tijdens het afwassen: zorgt dat voor een schonere vaat?

Bron: Libelle | Beeld: Pexels