Schoonmaakmiddelen kopen hoeft niet: Je maakt ze heel gemakkelijk zelf

Deze schoonmaakmiddelen zijn ook milieuvriendelijk

Als je geld wil besparen dan kun je vaak al flinke stappen maken als je de handen uit de mouwen steekt. Als je dingen zelf maakt kost dit op jaarbasis opeens veel minder. De ingrediënten zijn een stuk goedkoper en moeite kost het ook al niet. Kortom, geen reden om het niet te doen. Deze allesreiniger,  glasreiniger en wasmiddel zijn voorbeelden van schoonmaakmiddelen die  je heel goed zelf kunt maken, zonder al te veel rompslomp.

Voortaan kun je dit gewoon zelf maken.

Allesreiniger

Nu horen we je denken; dan missen we het lekkere geurtje, maar gelukkig hoeft dat helemaal niet. Je kunt nog steeds een heerlijk geurende allesreiniger maken. Zo maak je je huis brandschoon en laat je een heerlijk niet-chemisch luchtje achter. Om een allesreiniger te maken heb je een spuitflacon nodig, die je tot de helft vult met azijn en de andere helft vul je met water. Als je een lekker luchtje wilt toevoegen, kun je gebruik maken van etherische oliën. Voeg hier een paar drupjes van toe en draai de dop er goed op. Schud het geheel nu even goed door en het schoonmaken kan beginnen. Gebruik deze allesreiniger voor bijvoorbeeld je toilet, gasfornuis en vensterbanken.

Ook wasmiddel en glasreiniger kun je heel gemakkelijk zelf maken. Hier heb je wel ietsje meer ingrediënten voor nodig, maar dan  heb je ook wat! Bekijk snel hoe je het doet op de volgende pagina.


Pagina 1/2