11 x schoonmaaktaken die je binnen een uur kunt uitvoeren

7. Verstopt vuil en stof

Pak de ragebol of stofzuiger er maar bij en focus op de hoekjes van het plafond en de andere plekken die niet wekelijks schoon worden gemaakt. Pak spinnenwebben aan en stof lampenkappen, boekenkasten en andere spullen hoog in de lucht aan.

8. Keukenkastjes

Een vervelend taakje, maar wel een die af en toe uitgevoerd moet worden: het schoonmaken van keukenkastjes. Door stoom en condens komen vetresten en stof bovenop je keukenkastjes terecht, wat nogal een plakkerig goedje vormt. Gebruik een allesreiniger die ontvet om het schoon te boenen. Neem ook de greepjes van lades en kastjes mee.

9. Afzuigkap

Als je dan toch de keukenkastjes hebt gedaan, maak dan ook de afzuigkap even schoon. Haal het filter eruit en maak dit grondig schoon met een sopje. Neem de rest van de afzuigkap af met een vochtig doekje en een beetje allesreiniger.

10. RVS

We zijn nog niet klaar in de keuken, want neem ook even de moeite om eventueel rvs blinkend schoon te maken. Meng warm water met een klein beetje afwasmiddel in een plantenspuit en gebruik een microvezeldoek om schoon te maken.

10. Achter meubilair

Trek al het meubilair van de muur af en ga eens goed aan de slag met de stofzuiger. Vaak zuigen we een beetje om de bank en kastjes heen, wellicht onder als dat lukt, maar het wordt niet altijd van zijn plek gehaald. Neem daar nu de tijd voor!

11. Matras

Gebruik een klein opzetstuk van je stofzuiger en druk dit stevig in je matras om stof op te zuigen. Maak kleine vlekjes en plekjes schoon met een vochtig doekje. Zorg ervoor dat je het matras goed laat luchten en drogen voordat je het bed weer opmaakt! Hoe je een matras grondig schoonmaakt lees je hier.

Lees ook: Waarom het zo belangrijk is om je matras eens in de zoveel tijd te vervangen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill