10 x schoonmaaktips van grootmoeder die nu nog steeds onmisbaar zijn

schoonmaaktips van grootmoeder

Deze schoonmaaktips die men honderd jaar geleden gebruikte werken nu nog steeds!

Je kent ze wel, van die handige tips van oma die op de dag van vandaag nog steeds effectief zijn. Sommige van deze oude schoonmaaktips kende je misschien nog niet, maar kunnen het je wel een stuk makkelijker maken in huis. Wij zetten de tien oudste, maar o-zo handige schoonmaaktips van grootmoeder voor je op een rijtje!

Geen dure schoonmaakmiddelen, maar gewoon grootmoeders schoonmaaktips om de klus te klaren!

10. Ventilatoren stofvrij maken met een kussensloop

Een vervelend schoonmaakklusje is het afstoffen van ventilatoren. Ze hangen hoog aan het het plafond, waardoor je moeilijk bij de wieken van de ventilator kan komen. Gelukkig heeft grootmoeder hier een handige tip voor en dat is het gebruiken van een kussensloop. Trek de hele sloop over de wiek en veeg het stof naar binnen terwijl je het naar achteren trekt. Zo voorkom je een stofbende in huis wanneer de ventilator weer aangaat.

9. Verwijder plak met olie

Hartstikke leuk voor de kinderen, die tijdelijke tatoeages maar echt makkelijk te verwijderen zijn ze niet. Hetzelfde geldt voor andere plakkerige dingen in huis, zoals stickers onder het servies en teer onder de schoenen. Gelukkig kun je dit volgens grootmoeder makkelijk verwijderen met een beetje olie. Doe wat olijfolie op een zachte doek en wrijf over het plakkerige oppervlak. Je zal zien dat de oppervlakte binnen mum van tijd weer plakvrij is!

8. Gebruik zeep op brandvlekken

Maak je geen zorgen: je pan is niet verpest zodra er allemaal aangekoekt vuil aan de bodem zit vastgeplakt. Vul het gewoon met heet water en een paar druppels afwasmiddel, breng het aan de kook en gebruik vervolgens een spatel om voorzichtig de aangebrande stukjes te verwijderen als ze zacht worden.

7. Dood onkruid met kokend water

Een grote ergernis in de tuin is onkruid. Dit vervelende gewas groeit als kool tussen de tegels. Een effectieve en simpele schoonmaaktip is om kokend water over het onkruid te gooien om het te doden. Extra tip: voeg een eetlepel zout aan het kokende water toe om het nog effectiever te maken.

6. Schud je hardgekookte eieren

Om bijvoorbeeld gevulde eieren te maken heb je hardgekookte eieren nodig. Maar hoe weet je nu precies dat de eieren precies goed gekookt zijn? De simpele truc om ervoor te zorgen dat de dooier van je ei helemaal gaar is, is om het te schudden het als het klaar is. Als het als een steen aanvoelt, is het helemaal gaar.

Benieuwd naar de top vijf met de meest handige schoonmaaktips van grootmoeder? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2