Met deze 7 tips wordt het schoonmaken van je airfryer een eitje


Wat handig!

Een airfryer is tegenwoordig het pronkstuk van het aanrecht geworden. Menig gerecht maken we in de airfryer en we kunnen dan ook niet meer zonder. Om je apparaat een lang leven te geven, is het belangrijk dat je ‘m regelmatig schoonmaakt. Met deze zeven tips pak je het schoonmaken van je airfryer goed aan!

Airfryer schoonmaken

Als het goed is, maak je je airfryer na elk gebruik even schoon. Laten afkoelen, een doekje er doorheen, mandje afspoelen, en klaar. Maar eens in de zoveel tijd is het tijd voor grondiger werk. Met deze zeven tips heb je je airfryer binnen no-time weer helemaal fris en schoon.

1. Nare luchtjes? Niet met deze tip

Je gebruikt het misschien al om je waterkoker schoon te maken, je vaatwasser fris te houden, en nu ook voor het schoonmaken van je airfryer: azijn. Om die vervelende geur tegen te gaan die na een poosje rond je airfryer blijft hangen, ga je als volgt te werk: vul een ovenbestendig schaaltje voor de helft met azijn, en voor de helft met citroensap. Zet deze in de mand van je airfryer, en zet het apparaat vervolgens ongeveer 2 minuten aan. Voilà, weg frituurgeur.

2. Gebruik een zacht doekje

Om je airfryer af te nemen, gebruik je het best een zacht doekje. Wanneer je ruwere materialen gebruikt, kan het zo zijn dat je de anti-aanbaklaag beschadigt. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

3. Baking soda

Bakkende wat? Baking soda, of ook wel ‘baksoda’, is over komen vliegen uit Engeland en de Verenigde Staten. Dit goedje is in steeds meer supermarkten te krijgen. En dat is maar goed ook, want je kunt baking soda voor van alles gebruiken! Zo ook voor je airfryer. Nadat je je airfryer een poos gebruikt hebt, zal er ongetwijfeld hier en daar wat aanslag in komen te zitten op moeilijk schoon te maken plekken. De oplossing: meng wat baking soda met water. Baking soda beschadigt je airfryer niet, maar zorgt ervoor dat aangekoekte restjes week worden en makkelijk te verwijderen zijn.

Benieuwd naar de andere tips? Klik dan op de volgende bladzijde!

Pagina 1/2