Déze vier dingen mag je absoluut niet schoonmaken met azijn

 

azijn

Het is niet overal goed voor

(Schoonmaak)azijn is prachtig spul om dingen mee schoon te maken. Het is een schone en natuurlijke manier om heel veel dingen schoon te krijgen, maar het is tegelijkertijd ook een erg zuur product. Er zijn logischerwijs daarom ook dingen die je absoluut niet schoon moet maken met dit wondermiddel. 

Met dit lijstje voorkom je teleurstellingen.

  • Hardhouten vloeren worden vaak gelakt en afgewerkt. Het zuur in azijn breekt de afwerking af en kan daardoor het hout beschadigen, krom trekken en verkleuren.
  • Azijn is erg geschikt voor het ontkalken, maar een strijkijzer kun je beter met rust laten. Azijn kan de interne delen van het apparaat beschadigen.
  • Beeldschermen moet je ook vermijden. Je zou het gebruiken om vingerafdrukken en vet te verwijderen, maar in werkelijkheid verwijder je het laagje dat die dingen juist wil voorkomen. Je beeldschermen zullen dus alleen maar viezer worden.
  • Natuursteen is ook niet geschikt voor azijn. Het kan door de zure eigenschappen van het middel verkleuren en dat zou zonde zijn. Gebruik hiervoor liever afwasmiddel verdund met water.
  • Azijn maakt je wasmachine schoon, maar zeker niet je kleding. Als je azijn combineert met een bleekmiddel kan je zelfs een chemische reactie veroorzaken dat chloorgas veroorzaakt. Dat is heel giftig!

Pas dus op met het gebruik van azijn en gebruik het niet overal voor. Wil je weten waar het wel handig voor is? Lees dan dit artikel.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Unsplash

Array