7 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebittablet

kunstgebittabletten

Je had nooit verwacht dat je dit met een kunstgebittablet kon doen!

Ondanks dat we tegenwoordig overal allerlei dure schoonmaakspullen kunnen aanschaffen, blijven we toch enorm fan van alle huis-, tuin- en keukentips. Want hoe ideaal is het om een goed werkend schoonmaakmiddeltje al gewoon in huis te hebben? Geen extra kosten en minstens zo’n goede werking. Vandaag geven we je 7 tips voor een schoonmaaksessie met een kunstgebittablet. Serieus? Ja, serieus. Want deze tabletten maken niet alleen een kunstgebit weer stralendschoon, maar ook een hele hoop andere dingen. 

Poetsen maar.

1. Vazen

Ziet die prachtige glazen bloemenvaas er niet meer uit, aangezien er allemaal aanslag in zit? Vul ‘m dan eens met water en gooi er een kunstgebittablet in. Even laten staan, een doekje erdoor en hij ziet er weer uit als nieuw.

2. Witte was

We weten allemaal dat je witte was niet voor altijd stralend wit zal blijven. Toch kan je dit voorkomen door zo nu en dan een kunstgebittablet bij je witte was in te stoppen. Zet die wasmachine maar aan en laat het tablet z’n werk doen!

3. Koffie- en theekopjes

Koffie en thee zorgt voor aanslag in glazen en mokken. Irriteer je je hieraan? Koop dan niet gelijk een nieuwe set, maar vul ze allemaal eens met water. Een ‘wondertabletje’ erin en je poetst de aanslag er met een doekje gemakkelijk af.

4. Toilet

Het toilet maak je binnen no time schoon met twee kunstgebittabletten. Gooi ze allebei in je toiletpot en laat de boel flink bruisen. Spoel vervolgens de wc goed door en hij zal blinkend schoon worden. Zelfs in de hoekjes waar je normaal gesproken niet goed bij komt!

5.  Wasbak

Ziet je wasbak er niet zo fris uit? Vul ‘m met warm water en gooi er een kunstgebittablet in. Poets de boel nog even met een schuursponsje of poetsdoek en je wasbak straalt als nooit tevoren.

6. Beugel

Een kunstgebittablet is ideaal voor het schoonmaken van een kunstgebit, dus waarom niet voor een beugel? Vraag voor de zekerheid even aan je orthodontist of jouw type beugel hier tegen bestemd is. Zo ja, dan plaats je de beugel in een glas met water en één tablet. Shinen maar!

7. Witte sneakers

Hoe het werkt? Een tablet in een glas water op laten lossen en vervolgens met dit mengsel je witte sneakers oppoetsen. Je gaat niet geloven hoe wit ze zullen worden! Probeer dit echter wel eerst op een klein stukje uit, om te controleren of de stof van je witte sneakers tegen dit middel bestemd zijn.

Lees ook: Deze spullen hoef je maar een keer in de drie maanden schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash