8x schoonmaken met frisdrank

frisdrank
Er zijn veel spullen die je kunt schoonmaken met frisdrank

We kunnen niet genoeg krijgen van bijzondere trucjes in het huishouden. Nu blijkt dat veel soorten frisdrank ontzettend handig zijn bij het schoonmaken! Heb je een fles frisdrank over waar de prik uit is of die je gewoonweg niet zo lekker vindt? Gebruik hem dan om mee schoon te maken.

Je wc wordt blinkend schoon dankzij cola.

1. Afvoer

Het koolzuur in frisdrank is fantastisch om viezigheid in je afvoer op te lossen en weg te voeren. Gebruik hiervoor dus een nieuwe fles, want een fles drinken waar de prik uit is werkt niet meer. Giet simpelweg een fles frisdrank door de afvoer en spoel daarna na met heet water. Dit werkt ook geweldig in de wc: door er een fles cola in te gieten gaat niet alleen de wc-pot blinken, eventuele verstoppingen in de afvoer worden ook verholpen.

2. Pannen

Als je eten hebt laten aanbranden, is dat niet alleen zonde van het eten, maar ook van de pan. Soms is het vrijwel onmogelijk om de pan helemaal schoon te krijgen. Gelukkig is er een makkelijke manier om de pan weer helemaal schoon te krijgen. Schenk cola in de pan en laat het op een laag vuur een kwartier tot een half uur opstaan. Daarna kun je de pan heel makkelijk schoonmaken met een schuursponsje.

3. Vetvlekken

Heb je een vetvlek in een kledingstuk van vet eten, olie of make-up? Voeg dan een blikje (of een groot glas) transparant frisdrank zoals Sprite of 7UP toe aan je wasgoed. Was je kleren zoals je normaal zou doen, dus ook met wasmiddel, en je zult zien dat de vetvlekken verdwenen zijn.

4. Kauwgom

Tja, een ongelukje zit in een klein hoekje. Zo kan het nog weleens voorkomen dat je per ongeluk kauwgom in je haar krijgt. Het eruit peuteren is bijna niet te doen. Vul daarom een kom met cola en doe de lok haar waar de kauwgom inzit, in de kom. Laat even weken en daarna kun je met gemak de kauwgom verwijderen.

Lees de overige vier tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2

Array