Raar maar waar: deze 5 dingen in huis kun je schoonmaken met scheerschuim

scheerschuim schoonmaken

Scheerschuim in huis? Gebruik het hiervoor!

Je verwacht het misschien niet, maar je kan scheerschuim voor veel meer gebruiken dan alleen het scheren zelf. Van de keuken tot de badkamer, elke ruimte heeft baat bij dit bijzondere schoonmaakmiddel. Dus zorg vanaf nu dat je altijd een extra bus met scheerschuim in het keukenkastje hebt staan!

Deze vijf dingen in huis maak je gemakkelijk schoon met wat scheerschuim.

Vlekken

Vlekken zijn in huis zo gemaakt. Een lelijke vlek in het tapijt of op je nieuwe, favoriete witte shirt. Deze vlekken lijken onvermijdelijk te zijn. Gelukkig kan een beetje scheerschuim je al helpen met deze hardnekkige vlekken in huis. Spuit wat schuim op de wijn- of andere etensvlek in het tapijt of op je kleding. Wrijf de vlek niet te diep in met het schuim, maar laat het op de vlek even inwerken. Was de vlek in de kleding na het inwerken van de schuim goed uit. Voor de tapijtvlek: zorg dat het schuim tussen de polen zit. Verwijder na de inwerktijd de schuimresten met wat heet water en een stoffen handdoek. Dep hiermee het tapijt goed schoon.

Oven

Een tweede manier waar je scheerschuim goed voor kan gebruiken in huis, is voor het schoonmaken van de oven. Met dit middel hoef je niet urenlang te boenen in de oven om de aangekoekte vetresten te verwijderen. Haal de bakplaat uit de oven en spuit de bovenzijde volledig in met het scheerschuim. Zet de bakplaat weer in de oven en zet de oven aan op 50 graden voor 30 minute. Veeg tenslotte alle vetresten met een vaatdoek uit de oven en hij is weer zo goed als nieuw!

Benieuwd voor welke drie andere dingen in huis je scheerschuim nog meer kunt gebruiken? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2