4x schoonmaken met een puimsteen

Puimsteen is handiger dan je denkt!

Meestal wordt puimsteen gebruikt om eelt van de hielen en handen weg te halen. Ook mensen die snel last krijgen van hielkloven kunnen baat hebben bij het gebruik van een puimsteen. Maar wist je dat de steen ook heel handig is in het huishouden? Je kunt hem namelijk goed gebruiken als hulpmiddel bij het schoonmaken. Wij hebben vier taken op een rijtje gezet waarbij je puimsteen in kunt zetten.

Heb jij puimsteen in huis voor je voeten of om mee schoon te maken?

1. Het toilet

Ziet je wc-pot niet zo fris door allerlei gele aanslag? Pak dan eens een puimsteen erbij. Door een puimsteen nat te maken en daarmee over aangetaste plekken te wrijven, kun je gele vlekken verwijderen. Zorg er wel voor dat de steen goed nat is, anders maak je krasjes in het oppervlak van de wc-pot.

2. Oven

Wil je liever geen chemische middelen of ammoniak in je oven gebruiken? Dan kun je met behulp van een puimsteen alsnog je oven schoon krijgen. Maak de puimsteen nat en ga de vetresten te lijf. Het kost even wat kracht, maar dankzij de puimsteen krijg je het vet wel weg! Zorg er net als bij de wc voor dat de puimsteen nat is om krasjes te voorkomen.

3. Pluisjes

Hoe irritant is het als je favoriete trui onder pluisjes van de wasmachine zit? We noemen dit ook wel het ‘pillen’ van stof. Gebruik een puimsteen van hoge kwaliteit, want goedkope kunnen afgeven op je kleren. Wrijf voorzichtig met de puimsteen over de pluisjes om ze los te krijgen en gebruik daarna een kledingroller om ze van de stof af te halen.

4. Honden- en kattenharen

Heb je regelmatig de hond achterin de auto? Gebruik dan een een puimsteen om hondenharen uit de bekleding van de auto te wrijven. Wrijf met één hand met de puimsteen de haren los en zorg ervoor dat je in de andere hand een stofzuiger vast hebt om ze op te zuigen. Dit werkt bij het tapijt in huis. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe het werkt.

Lees ook: 7 schoonmaaktrucjes die je nog niet kende

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing | Beeld: Pixabay