Luieriken opgelet: deze dingen kun je gewoon schoonmaken in de wasmachine

wasmachine

Nog minder boenen

De naam wasmachine zegt het al: het wast de was voor je. Maar wist je dat je veel meer in dit wonderbaarlijke stukje technologie kunt stoppen dan alleen maar vuil linnengoed? Deze alledaagse gebruiksvoorwerpen kunnen er óók in. Scheelt een hoop werk.

Gooi deze dingen maar meteen in de wasmachine.

Sneakers

Een sneaker mooi houden lijkt vaak een gevalletje mission impossible. Voor je het weet is je sneaker besmeurd met vuil en dat krijg je niet weg door er even met een doekje langs te gaan. Gelukkig weet je wasmachine wel raad met die vieze schoenen. Mits de schoen een rubberen zool heeft en is gemaakt van stof (denk aan Vans of Converse). Haal de veters uit de schoen en verwijder losse zolen in de schoen. Stel je wasmachine daarna in op een delicaat programma en doe wat theedoeken in de wasmachine. De theedoeken zorgen ervoor dat je schoenen niet te veel gaan stuiteren.

Yogamatjes

Even in een vogelnest hangen of de downward dog uitvoeren of je zweetdruppels lopen alweer langs je gezicht tijdens dat yogalesje. Voor je het weet is het yogamatje besmeurd met zweet en vermenigvuldigen de bacteriën zich. Dat wil je niet. Gelukkig kun je het matje zo schoonmaken door ‘m in de wasmachine te doen. Check wel even of je matje hiervoor geschikt is (dit staat op het label dat aan je matje zit). Is dit het geval? Rol je matje dan uit en doe ‘m in de wasmachine samen met beddengoed. Was het daarna op een koud en delicaat programma.

Katten- en hondenhalsbanden

Je viervoeter draagt zijn halsband zo’n beetje 24 uur per dag, dus die mag ook wel een keertje schoongemaakt worden. Een halsband (geen ketting) kan gewoon in de wasmachine gestopt worden. We weten niet of Fifi haar halsbandje daarna nog lekker vindt ruiken, maar jij sowieso wel!

Lees ook: Stinkt je wasmachine? De oplossing tegen die stank heb je al in de kast staan!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tip Hero | Beeld: Pixabay