Schoonmaken of weggooien: dit moet je doen met de 6 smerigste dingen in huis

Toiletborstel

Weggooien. Dit is een product die veel mensen vergeten weg te gooien. Ze staan vaak heel lang in de badkamer en ze zijn veel smeriger dan je denkt.

Reinig degene die hebt dus vooral vaak met bleek en vervang ze sowieso elk jaar. Behandel je ‘m niet met bleek? Dan zul je ‘m om de zes maanden moeten vervangen, om geen ziekmakende bacteriën in je badkamer te krijgen.

Kussens

Schoonmaken. Mensen vergeten vaak hun kussen te reinigen, terwijl dit heel goed kan in de wasmachine. Zet ‘m niet te heet en zet de machine op een stand voor fijne was. Doe je kussen daarna in de droger met wat tennisballen en hij zal er weer heerlijk zacht en vol uitkomen. Twee keer per jaar is genoeg.

Voedselbewaardoosjes

Schoonmaken. Vul de dossjes voor 50 procent met water en 50 procent met schoonmaakazijn. Laat het 30 minuten staan en als het goed is zullen ze weer helemaal fris zijn. Gooi de bakjes wel weg als ze niet BPA-vrij zijn. Dit staat  op de onderkant van het bakje. BPA is niet goed voor de gezondheid en dient daarom vermeden te worden.


Pagina 2/2

Lees ook: Stop met het kopen van deze 6 goedkope keukenspullen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: pxhere