10 tips om sneller en efficiënter schoon te maken

efficienter
Met een paar slimme trucs kun je efficiënter huishouden

Voor de meeste mensen is schoonmaken niet hun favoriete bezigheid. Het is tijdrovend en vermoeiend, maar het moet toch gebeuren. We willen natuurlijk niet in een grote zwijnenstal leven. Daarom hebben wij een paar trucjes op rij gezet die je helpen om je huishoudtaken sneller en efficiënter uit te voeren.

Zo maken we schoonmaken iets efficiënter.

1. De oven

Is je ovenschotel overgelopen of smelt de kaas van de pizza? Maak deze vlekken zo snel mogelijk schoon, want je oven koekt razendsnel aan. Je kunt dit moeilijk doen zodra de oven nog heet is, maar om te voorkomen dat de boel volledig vast komt te zitten, hebben we een tip voor je. Zet als je gerecht klaar is een ovenschaal of een ovenvast kommetje met water in de oven. Laat dit 20 minuten koken en zet dan de oven uit. Zodra de oven is afgekoeld kun je de vlekken gemakkelijk verwijderen, omdat het stoom van het water alles losweekt.

2. De douche

Kalk- en zeepaanslag bouwt zich razendsnel op in de douche. Om dit te voorkomen is de beste manier om na iedere douchebeurt de muren en deur af te nemen met een raamtrekker. Deze 20 seconden schelen je later een hoop schrobwerk als je de opgedroogde resten moet verwijderen.

3. Strijken

Strijken is een erg tijdrovend klusje. Je kunt al een boel strijkwerk voorkomen door bloesjes en shirtjes goed uit te slaan na het wassen en aan een hanger laat drogen. Zitten er toch nog kreukels in? Probeer dan het kledingstuk in de douche te hangen terwijl je doucht, de warme stoom haalt kreukels uit de stof.

4. Vuilniszakken

Vuilniszak eruit, dichtknopen, nieuwe zak uit het kastje halen, nieuwe zak in de prullenmand doen. Niet veel werk, maar dit kan nóg sneller. Bewaar je nieuwe vuilniszakken onderin de vuilnisemmer. Dit scheelt je weer een ritje naar het keukenkastje.

5. Opruimen

Hoe groter je huis, hoe meer spullen je waarschijnlijk hebt. Hoe meer spullen, hoe meer je moet opruimen. Kies iedere week een kamer uit die je die week opruimt. Gooi iedere keer als een kamer aan de beurt is spullen weg die je eigenlijk niet meer gebruikt of niet meer mooi vindt. Spullen die je wel wilt houden maar niet vaak gebruikt, kun je in de garage of op zolder opslaan. Dit scheelt uiteindelijk een hoop opruimwerk.

Lees de andere vijf tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2