Met deze truc gaat je spijkerbroek veel langer mee

spijkerbroek

Zo blijft je spijkerbroek veel langer mooi!

Sommige mensen zijn van mening dat je je spijkerbroek nooit moet wassen of in ieder geval niet in de wasmachine, maar met de hand. Je kan echter prima je spijkerbroek wassen in de wasmachine. Doe het uiteraard niet te vaak, maar doe het dan wel op de hieronder uitgelegde manier, zodat je je spijkerbroek niet beschadigt. 

Zo hou je je broeken zelfs in de wasmachine mooi.

Binnenstebuiten
De truc voor prachtige spijkerbroeken is eigenlijk heel simpel. Je hebt geen extra producten nodig. Het eerste wat je moet doen is je broek binnenstebuiten keren. Zorg dat de rits (of knopen bij de gulp) dicht is, zodat je geen haken in de broek kunt maken. Probeer je broek ook niet samen met kwetsbare kleding te wassen.

Koud en mild
Zet je wasmachine ook op een koudere stand, zodat je broeken niet krimpen en kies voor een mild programma. Zorg dat de wasmachine niet te veel omwentelingen per minuut maakt. Je broek kan hierdoor verbleken en er kunnen dunne stukken ontstaan. Laat tot slot je spijkerbroek niet te lang in de wasmachine zitten. Haal ‘m eruit wanneer de was nog nat is en strijk ‘m glad. Hang ‘m vervolgens op om te drogen.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: colourbox