8 dingen die je moet weten als je sportkleding gaat wassen

sportkleding
Zo houd je sportkleding mooi en fris

Of je nu veel of weinig geld uitgeeft aan je sportkleding, je wil wel dat het een beetje mooi blijft. Je hebt natuurlijk niets aan een doorschijnende fitnesslegging (umm, hallo squats!?) of een sportbeha die helemaal uitgelubberd is. Wat is de beste manier om je sportkleding zo lang mogelijk mooi te houden? Volg deze acht tips!

Zo blijft je sportkleding lang mooi.

1. Handwas

De allerbeste manier om je sportkleding mooi te houden, is om ze met de hand te wassen. Vooral sportbeha’s blijven zo het mooist omdat ze hun vorm en elasticiteit behouden. Nu begrijpen wij best dat je hier totaal geen zin in hebt, maar het is iets om in je achterhoofd te houden als je veel geld hebt uitgegeven aan een mooie legging of beha.

2. Wasverzachter

De grootste fout die je kunt maken bij het wassen van sportkleding is om wasverzachter te gebruiken. We zullen je een geheimpje vertellen, wij hebben heus weleens een scheutje toegevoegd aan de was met sportkleren om de zweetgeur te maskeren. Wisten wij veel dat het juist een tegenovergesteld effect heeft! De wasverzachter dringt in de vezels van je kleding waardoor er een laagje overheen komt die het lekker zacht maakt. Maar, dat vettige laagje zorgt er ook voor dat zweet en vuil niet uit de kleren wassen. Het resultaat? Stinkende sportkleren! Hetzelfde geldt voor wasmiddel met wasverzachter.

3. Azijn

Stinken je sportkleren heel erg omdat je misschien weleens wasverzachter hebt gebruikt? Geen paniek, dat kunnen we nog best oplossen. Vul een teiltje met warm water en een fles azijn. Laat je sportkleding hierin weken en was het daarna uit (zonder wasverzachter, natuurlijk). De azijn lost alle zeepresten op en zorgt voor frisse, schone was.

 4. Zelfde materiaal

Als je voorzichtig met je sportkleding om wilt springen is het verstandig om ze met gelijke materialen te wassen, dus nog meer sportkleding. Dit is om te voorkomen dat andere kleding het zachte en gladde materiaal van je sportkleding beschadigt. Jeans en vesten met knopen of ritsen zijn de grootste boosdoener: hierdoor gaat je sportkleding pillen en pluizen.

Lees de volgende vijf tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2