Zo zorg je ervoor dat je sporttas fris blijft ruiken

Hoe ruikt jouw sporttas?

Sporttassen kunnen na verloop van tijd flink gaan stinken en zeg nou eerlijk; heb jij ‘m ooit gewassen? Veel mensen doen dit niet. Gelukkig zijn er tips waarmee je je sporttas een opfrisbeurt kunt geven, zonder dat daar een wasmachine aan te pas komt. 

Doe dit voortaan en je tas zal veel langer fris ruiken.

Theezakje

Als je tas echt ruikt naar vieze sportsokken, dan is het wijs om ‘m toch even in de wasmachine te doen. Als je tas zo ver heen is, dan kunnen zelfs deze tips niet meer helpen. Gelukkig kunnen we dit proces wel vertragen. Pak daarvoor een theezakje en doe die een nachtje in je tas. Leg ‘m niet op de bodem, maar knoop ‘m aan de rits vast. Als het theezakje ‘zweeft’ zal-ie veel meer nare geurtjes opnemen.

Leeghalen

Een andere truc is het leeghalen van de tas. Veel mensen laten hun schoenen in de tas zitten, zodat ze niet steeds alles bij elkaar hoeven te zoeken. Wel handig natuurlijk, maar niet heel fris. Juist door spullen in de tas te laten zitten, zal alles gaan stinken. Haal de tas gelijk leeg als je thuiskomt van het sporten. Je tas blijft dan veel frisser ruiken. Kleine moeite, toch?

Lees ook: Slaapdokter: zo ziet jouw ideale dag eruit aan de hand van je slaappatroon

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere